News

Schimb de focuri la granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord. Reacția oficială a Seulului

03.05.2020 | 08:28
Schimb de focuri la granita dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord Reactia oficiala a Seulului
ADVERTISEMENT

Un schimb de focuri a avut loc în acest weekend la granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord. Din primele informații, forțele militare nord-coreene ar fi responsabile de startul conflictului.

Schimb de focuri la granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord. Reacția oficială a Seulului

După o perioadă de liniște, tensiunile dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord par a escalada din nou. Un schimb de focuri de armă s-a produs în ultimele ore la granița dintre cele două state.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, militarii Coreei de Sud au fost nevoiți să recurgă la mai multe asalturi armate în apropierea graniței cu Coreea de Nord. Asta după ce militarii regimului de la Phenian ar fi deschis focul, scrie 7NEWS.

La câteva ore după incident, conducerea militară de la Seul a venit cu o primă reacție oficială în care a acuzat un atac din partea vecinilor.

ADVERTISEMENT

Șefii comuni ai Statului Major de la Seul au spus, într-o declarație de presă, că trupele nord-coreene au tras mai multe gloanțe la un post de gardă sud-coreean în interiorul graniței puternic fortificate dintre cele două țări. Imediat, Coreea de Sud a răspuns cu două runde de focuri, mai spun șefii armatei.

Nu au existat victime în rândul trupelor din Sud

Conducătorii armatei din Coreea de Sud mai spun că nu s-au înregistrat victime în rândul soldaților de la granița cu Coreea de Nord în acest schimb armat.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, presa de stat a regimului de la Phenian nu a raportat nimic legat de acest eveniment de la granița terestră cu țara vecină.

Conflictul vine la o zi după ce liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, a avut prima sa apariție publică după o perioadă de inactivitate mediatică de peste trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de presa de la Phenin, liderul de la Phenian ar fi tăiat panglica unei fabrici de îngrășăminte, menționând că mulțimea a izbucnit ”în urale furtunoase de bucurie” atunci când și-a făcut apariția.

ADVERTISEMENT