News
notix pixel id

Schimb de replici între Cîţu şi Ciolacu, pe tema PNRR: “Nu există nicio renegociere”/ “Poate greşesc cei de la Comisia Europeană”

Florin Cîțu susține că PNRR nu va fi modificat, având în vedere că nu a fost specificat acest lucru în programul de guvernare. Reacția lui Marcel Ciolacu.
03.12.2021 | 15:00
Schimb de replici între Cîţu şi Ciolacu, pe tema PNRR:
Schimb de replici între Cîţu şi Ciolacu, pe tema PNRR. Foto: Colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a declarat că PNRR nu se va renegocia și nici nu va fi modificat, insistând asupra faptului că acesta reprezintă o „linie roșie” în cadrul coaliției de guvernare.

Mai mult decât atât, liderul PNL a precizat că alianța nu PSD „nu este o coaliție cu un cec în alb, nu este o coaliție necondiționată”, iar orice derapaje vor fi taxate.

Aceste declarații ale fostului premier vin în condițiile în care Guvernul Ciucă a fost învestit în funcție în urmă cu doar o săptămână.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu spune categoric că PNRR nu poate fi negociat sau modificat

Despre PNRR, Florin Cîțu spunea că a fost negociat pentru români, iar în programul de guvernare nu apare nicio renegociere a acestuia.

„PNRR-ul nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Acolo sunt nevoile românilor. (…) Sunt 64 de reforme în PNRR pentru care primim finanțare de la Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Adică noi să dăm cu piciorul la 30 de miliarde de euro, doar pentru că a fost negociat de cine nu trebuie? Sau?

Nu înțeleg. În programul de guvernare nu există nicio renegociere”, a precizat Florin Cîțu, la digi24.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a precizat și că pot fi făcute modificări asupra PNRR, dar abia peste doi ani de zile, iar ele sunt doar pentru eficientizarea implementării și nicidecum pentru a introduce noi amendamente.

„Peste doi ani de zile, Comisia îți permite să evaluezi parcursul PNRR și dacă există întârzieri pe anumite proiecte, să poți atunci să faci modificări, dar asta doar pentru a eficientiza implementarea PNRR, nu pentru a veni cu o nouă viziune”, a spus fostul premier.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Marcel Ciolacu după declarațiile făcute de Florin Cîțu

Referitor la declarațiile lui Florin Cîțu de excludere a PSD din coaliție dacă există vreun derapaj, Marcel Ciolacu a răspuns scurt în fața jurnaliștilor și a spus: ”Îi urez succes”.

Totodată, referitor la declarațiile liderului PNL despre PNRR, șeful social-democraților a spus, sarcastic, că singura explicație este aceea că cei de la Comisia Europeană greşesc.

ADVERTISEMENT

”Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”, a spus acesta.

Florin Cîțu a mai vorbit și despre aparentele critici pe care cei de la PSD le au după ce s-au aliat cu PNL pentru a veni la guvernare și le-a pus pe seama „euforiei”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri