News

Schimb dur de replici Clotilde Armand – Ciprian Ciucu: ”Frustrat și neputincios” / ”Să nu exportăm nebunia din Sectorul 1”

Un uriaș scandal a izbucnit în Capitală, între edilii Clotilde Armand și Ciprian Ciucu. Disputa a pornit de la propunerea edilului USR de a acorda tichete 1.000 de lei.
14.10.2022 | 15:37
Schimb dur de replici Clotilde Armand  Ciprian Ciucu Frustrat si neputincios  Sa nu exportam nebunia din Sectorul 1
Scandal uriaș între Clotilde Armand și Ciprian Ciucu. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aliați de conjunctură la ultimele alegeri locale, primarii de la Sectorul 1 și 6, Clotilde Armand și Ciprian Ciucu, se află într-un conflict deschis.

Scandal uriaș între Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Reprezentanții USR și PNL se atacă reciproc pe paginile lor de Facebook. Scandalul a izbucnit după ce liderul liberalilor din București a criticat în termeni duri promisiunea tichetelor anticriză de 1.000 de lei pe care vrea să le dea primarul Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, Clotilde Armand a anunțat că a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care cetățenii din Sectorul 1, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de un tichet ”anticriză” de 1.000 de lei.

La trei zile distanță, edilul din Sectorul 6, Ciprian Ciucu, a fost întrebat ce părere are despre promisiunea pe care a făcut-o Clotilde Armand (USR). Pe scurt, acesta a catalogat măsura drept o ”prostie”.

ADVERTISEMENT

”O primărie trebuie să vină cu proiecte de infrastructură. Și să livreze populației servicii publice de calitate: de la curățenie, până la transport public școli, grădinițe. Acolo trebuie să meargă banii.

Nu văd care e baza legală (a tichetelor de 1.000 de lei). Pentru că asta a fost așa, o idee aruncată în spațiul public. Dar vă zic: nu are bază legală.

ADVERTISEMENT

Evident, nu votăm orice prostie. Nu știu ce are de câștigat doamna primar cu această măsură, pentru că se adresează altui electorat. Nu propriului electorat”, a spus Ciucu.

Clotilde Armand, replică dură pentru Ciprian Ciucu: ”Este foarte trist să văd decăderea ta morală”

La câteva ore după criticile lui Ciucu, pe pagina ei de Facebook, Clotilde Armand a venit cu o replică foarte dură.

ADVERTISEMENT

Aceasta îi spune fostului său aliat de la alegeri că ”este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București”.

Armand îl mai acuză pe primarul din Sectorul 6 că acordă contracte unor firme dubioase care distrug urbanismul.

”Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele.

Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici.

Tu faci doar alianțe cu cei pe care în trecut îi acuzai că sunt corupți. Este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București”, scrie Armand.

Ciprian Ciucu a venit, vineri, cu un răspuns la atacurile lui Clotilde Armand

Ciprian Ciucu nu a stat mult pe margine și a revenit în scenă cu o replică pentru edilul Sectorului 1.

Președintele PNL București spune că problemele din Sectorul 1 sunt create de Clotilde Armand ”prin modul în care înțelege șă își exercite funcția de autoritate publică: conflicte generalizate, cu toată lumea, permanent, inducând manipulativ senzația falsă de cetate asediată.

Nu este cazul. Toată lumea îi pute, toți sunt hoți, toți sunt ticăloși, absolut toți și permanent. Toată comunicarea ei publică nu este despre ce a făcut în Sectorul 1 ci despre pe cine să mai atace”.

Ciucu Ciucu mai spune că l-a rugat pe Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti ”să nu exportăm isteria şi conflictul în alte primării”.

”Îi mulţumesc pentru că a înţeles. Am continuat să am o relaţie excelentă, fiind în contact permanent cu Primarul Sectorului 2 (USR), cu viceprimarii şi consilierii USR din Sectorul 6 şi cu consilierii generali ai USR. O relaţia bazată pe respect, deferenţă şi focalizată pe scopul comun de a guverna cât mai bine administraţiile în care avem majoritatea.

Şi acum, după acest atac furibund la adresa mea, în calitate de preşedinte al PNL Bucureşti, doresc acelaşi lucru: să continuăm şi să nu lăsăm nebunia de la Sectorul 1 să ne contamineze pe toţi”.

(…) În concluzie, stimaţi membri ai USR, vă rog detaşaţi-vă niţel, judecaţi cu mintea dumneavoastră, comparaţi, situaţiile, nu vă lăsaţi manipulaţi de perdeaua de fum aruncată mereu în spaţiul public de către Clotilde Armand ca să îşi ascundă incompetenţa.

Este foarte important să nu exportăm nebunia care a cuprins Primăria Sectorului 1 acolo unde coaliţiile noastre locale încă rezistă”.

ADVERTISEMENT