Sport

Schimb incredibil între FCSB și Universitatea Craiova! Mamut și Burlacu vs. Vînă. Exclusiv

FCSB și U Craiova fac schimbul verii în Liga 1. FANATIK a aflat în exclusivitate că FCSB i-a luat pe Ivan Mamut și pe Andrei Burlacu, în timp ce în Bănie va ajunge Ionuț Vînă
27.07.2021 | 17:17
Schimb incredibil intre FCSB si Universitatea Craiova Mamut si Burlacu vs Vina Exclusiv
Schimb incredibil între FCSB și Universitatea Craiova! Mamut și Burlacu vs. Vînă. Exclusiv. FOTO: sportpictures.eu, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ivan Mamut și Andrei Burlacu sunt noii fotbaliști ai lui FCSB. După ce Reghecampf a ajuns în Bănie în calitate de antrenor principal, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, Gigi Becali și Mihai Rotaru au făcut un schimb incredibil.

FANATIK a aflat că cei doi atacanți vin să joace la vicecampioana României, patronii neavând nicio pretenție financiară. În locul lui Mamut și Burlacu, pe „Ion Oblemenco” va merge să joace, la schimb, mijlocașul Ionuț Vînă.

ADVERTISEMENT

Ivan Mamut și Andrei Burlacu, noile transferuri ale lui FCSB! Ionuț Vînă, monedă de schimb pentru U Craiova

Ivan Mamut este un fotbalist pe care Gigi Becali îl dorea de multă vreme la FCSB. FANATIK a anunțat în exclusivitate, încă de la începutul lunii iunie, că masivul vârf croat este o țintă a roș-albaștrilor și că, în schimbul său, oltenii vor un jucător, pe listă aflându-se și la acea vreme, Ionuț Vînă.

Mamut are 24 de ani și măsoară 1,92 m, fiind astfel un fotbalist pe placul finanțatorului de la FCSB, care își dorește ca echipa sa să fie mai periculoasă la fazele fixe, atât pe în atac, cât și în apărare.

ADVERTISEMENT

Atacantul croat juca în Bănie din toamna lui 2020 la Craiova, atunci când a fost adus pentru a suplini absența lui Elvir Koljic, accidentat grav la vremea respectivă. A ajuns în Bănie de la Inter Zapresic, inițial sub formă de împrumut, iarna trecută, conducerea alb-albaștrilor i-au activat clauza pentru transferul definitiv.

În cele opt luni petrecute în tricoul Universității Craiova, Ivan Mamut a evoluat în 26 de partide, a marcat trei goluri și a oferit trei pase decisive. Conform transfermarkt.com, cota de piață a atacantului croat este, în prezent, de 450 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali confirmă transferurile! Burlacu își poate relansa cariera la FCSB

Gigi Becali a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK faptul că Ivan Mamut și Andrei Burlacu vor fi evolua sub comanda lui Dinu Todoran. „Da, este adevărat. L-am dat pe Vînă. Vin Burlacu și Mamut de la Universitatea Craiova.

Lui Ivan Mamut îi fac contract doi ani plus trei ani, cred mai mult în el. Iar lui Burlacu îi fac contract unu, plus unu, plus trei”, a declarat Gigi Becali, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Andrei Burlacu are ocazia astfel să își relanseze cariera în tricoul roș-albastru. Atacantul în vârstă de 24 de ani era una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc în momentul în care a debutat în Liga 1, la U Craiova, în anul 2015. Între timp, jucătorul s-a stins, el fiind dat să evolueze sub formă de împrumut la Poli Iași, Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna, dar fără să convingă.

Burlacu nu a mai jucat un meci oficial din luna martie a anului trecut, atunci când evolua pentru Concordia Chiajna, în Liga 2. În ceea ce îl privește pe Ionuț Vînă, mijlocașul central se desparte după doi ani de gruparea roș-albastră, care îl cumpărase de la Viitorul pentru 750 de mii de euro.

  • 54 de meciuri, 6 goluri și 8 pase de gol are Andrei Burlacu în tricoul Universității Craiova, la care era legitimat din anul 2014
  • 50 de mii de euro este cota de piață la care a ajuns fotbalistul botoșănean, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO Șahtior Karagandî – FCSB: 1,55 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT