ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Schimbare de antrenor în seara de Revelion în fotbalul românesc! “Lupul singuratic” s-a întors în “haită” după trei luni: “Bine ai revenit acasă, Mister!”

Autori: Ionut Neamţu, Marian Popovici | 01.01.2020 | 18:04
Schimbare de antrenor în seara de Revelion în fotbalul românesc!
Schimbare de antrenor în seara de Revelion în fotbalul românesc! Lupul singuratic s-a întors în haită după trei luni Bine ai revenit acasă, Mister!

Eric Lincar este noul antrenor al celor de la Turris Turnu Măgurele. A plecat cu scandal în urmă cu 3 luni de la echipă, însă s-a reîntors chiar în noaptea dintre ani la clubul pe care l-a promovat în acest sezon în Liga a II-a. 

ADVERTISEMENT

Schimbare de antrenor în seara de Revelion în fotbalul românesc!

Clubul a făcut anunţul pe 31 decembrie pe contul oficial de Facebook afişând poza unui lup: “Acum la cumpăna dintre ani, vă uram un călduros “La mulţi ani!”, anunţând pe această cale şi faptul că am ajuns la un acord cu domnul Erik Lincar pentru preluarea funcţiei de antrenor principal. Bine ai revenit acasă, Mister!”

Poza cu lupul are o semnificaţie de la despărţirea de Erik Lincar în luna octombrie. Atunci, cei de la Turris au pus un citat din Game of Thrones când antrenorul şi-a dat demisia: Când cade zăpada şi suflă viforul, LUPUL singuratic moare, dar HAITA supravieţuieşte”.

Atunci, Erik Lincar a declarat că acest citat l-a pus el în vestiar la jucători şi că ar putea reprezenta un semn că este dorit înapoi la echipă: “Acest citat l-am pus eu în momentul în care eram la începutul campaniei de promovare, la Liga a Treia, și chiar e afișat pe perete în vestiar. Era o aluzie la jucătorii care erau mai independenți și nu voiau să tragă în același rând cu ceilalți băieți.

ADVERTISEMENT

A fost poate scris la supărare, dar poate fi luat în ambele sensuri. Au pus exact același citat. Eu am luat-o ca pe o chemare: ai scris citatul respectiv, l-ai pus în vestiar, te mai gândești, poate te mai întorci”, a declarat Lincar la vremea respectivă.

Lincar a plecat după ce Valentin Dragnea i-a cerut să îl reprimească în lot pe Cristi Bud

Erik Lincar a hotărât să plece de la Turris Turnu Măgurele după un conflict cu atacantul Cristi Bud. Antrenorul a fost nemulţumit de faptul că fiul lui Liviu Dragnea, cel care deţine echipa, i-ar fi cerut să îl reprimească în lot pe Bud, exclus pe motiv de indisciplină: “Uneori, patronii au dreptul de a decide cum doresc. Dar, în acelaşi timp, când antrenorul realizează că echipa se schimbă şi filosofia lui nu mai e susţinută, e mai bine să plece.

Pentru că, dacă nu o face, va apărea frustrarea de ambele părţi şi tot ceea ce s-a construit se va distruge“, a fost mesajul de despărțire al tehnicianului la adresa patronului echipei, Valentin Dragnea.

ADVERTISEMENT

Turris Turnu Măgurele s-a despărţit imediat după Crăciun de Marius Baciu, în timp ce Erik Lincar a încheiat la începutul lunii decembrie conturile cu clubul Concordia Chiajna. În acest moment, Turris este pe locul 5 cu 32 de puncte, cu 9 mai puţin decât liderul UTA Arad.

  • 41 de ani are Eric Lincar
  • 32 de puncte a adunat Turris în acest sezon
ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!