Fotbal intern

Schimbare de format în Cupa României: „Semifinalele se vor juca într-o singură manșă”

09.04.2020 | 20:11
Schimbare de format in Cupa Romaniei Semifinalele se vor juca intro singura mansa
ADVERTISEMENT

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, a declarat că, în urmei unei ședințe susținute împreună cu FRF și LPF, s-a luat decizia ca, în momentul reluării sportului, semifinalele Cupei României să se dispute într-o singură manșă.

Semifinalele Cupei României, într-o singură manșă

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul românesc cu doar câteva zile înainte de tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României, unde au acces FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Penultimul act al competiției urma să se dispute, așa cum a fost și în ultimii ani, în dublă manșă, însă, din cauza situației actuale, FRF, LPF și AFAN au hotărât stabilirea finalistelor în urma unui singur meci.

Decizia a fost anunțată de Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, care transmite și că Liga 1 s-ar putea relua la 13 iunie, dacă starea de urgență de pe teritoriul țării nu se va prelungi și după 16 mai.

ADVERTISEMENT

UEFA a decis ca actualul sezon să se termine pe teren neapărat, oferind data limită de 3 august. Noi avem posibilitatea să reluăm campionatul pe data de 13 iunie, situația în care ar fi timp, cel puțin pentru play-off, să se joace toate etapele, câte o etapă pe săptămână, iar în play-out să se joace două sau trei etape intermediare.

Pentru Cupa României s-a decis ca semifinala să se joace într-un singur tur.

Pentru meciurile internaționale se dorește finalizarea lor până în luna august, dar depinde foarte mult de organizare, depinde mult de țările care încă sunt implicate în competițiile europene”, a declarat Emilian Hulubei la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Situația salariilor din Liga 1

Emilian Hulubei a transmis că Viitorul este clubul care a decis înjumătățirea salariilor angajaților pentru cea mai lungă perioadă de timp, în timp ce jucătorii lui Dinamo au refuzat intrarea în șomaj tehnic.

În Liga 1 avem mai multe echipe care au apelat la această ordonanță, precum Poli Iași, Chindia, Gaz Metan, Voluntari, dar sunt și cluburi care au au decis să negocieze cu jucătorii pentru o perioadă de timp, unii șase luni, unii chiar un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Viitorul a decis reducerea salariilor până vara viitoare. Jucătorii de la Dinamo nu au acceptat intrarea în șomaj tehnic, acolo este și foarte scăzut plafonul salarial”, susține președintele AFAN.

ADVERTISEMENT