Fotbal international

Schimbare de plan pentru EURO în România: „Ghencea ar putea prelua meciuri”

17.04.2020 | 15:49
Schimbare de plan pentru EURO in Romania Ghencea ar putea prelua meciuri
ADVERTISEMENT

Gică Popescu susține că Bucureștiul ar putea găzdui mai mult de cele patru meciuri primite inițial, după ce turneul final a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialul clubului Viitorul a dezvăluit că jocuri din cadrul Campionatului European s-ar putea disputa pe stadionul Ghencea.

Găzduiește România mai multe meciuri din cadrul EURO?

Pandemia de coronavirus a amânat turneul final al Campionatului European de fotbal cu un an, situație ce ar putea duce la retragerea unor țări precum Irlanda, Italia, Scoția sau Spania din găzduirea partidelor, stadioanele fiind deja închiriate pentru concerte în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, consilierul Guvernului în problemele organizării EURO, susține că România ar putea beneficia de retragerea de la găzduire a mai multor țări, în București existând posibilitatea să se dispute mai mult de cele patru meciuri rezervate inițial pentru Arena Națională.

Componentul „Generației de Aur” dezvăluie că noua arenă din Ghencea, care este aproape de finalizare, poate găzdui meciuri de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că dacă organizam anul acesta EURO 2020, l-am fi organizat foarte bine şi am fi avut două dintre cele trei stadioane gata de antrenament.

Având stadionul Ghencea terminat, ar putea fi preluate meciuri pentru Euro pe terenul Ghencea”, a declarat Gică Popescu la Antena 1 Sport.

ADVERTISEMENT

„Sunt orașe care au dificultăți în a-și onora angajamentul”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, susține că mai multe orașe din Europa, care erau inițial în organizarea EURO, resimt probleme majore din cauza pandemiei de coronavirus, iar scenariul în care România va găzdui mai multe partide din cadrul turneului final se poate adeveri.

Pot să confirm că Bucureştiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul EURO 2020 care s-a amânat cu un an.

ADVERTISEMENT

Din păcate, există în Europa oraşe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii şi deja au anunţat, oficial sau nu, că au dificultăţi în a-şi onora angajamentul luat pentru anul acesta.

În acest context pot spune foarte clar şi limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri”, susține Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT