Fotbal international

Schimbare de selecționer după Norvegia-România? Atmosferă încinsă la Oslo: „Pe el îl vrem”

11.10.2020 | 11:57
Schimbare de selecționer după Norvegia-România? Atmosferă încinsă la Oslo: „Pe el îl vrem”
Schimbare de selecționer după Norvegia-România? Atmosferă încinsă la Oslo: „Pe el îl vrem”. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Se pregătește o schimbare de selecționer după Norvegia-România. Lars Lagerback nu mai este dorit la naționala nordicilor și ar putea fi demis.

În vârstă de 72 de ani, Lagerback ocupă rolul de selecționer al Norvegiei încă din 2017, însă atât presa cât și suporterii norvegieni nu îl mai doresc.

ADVERTISEMENT

Favorit să îi ia locul este Stale Solbakken, fostul antrenor al celor de la FC Copenhaga. În vârstă de 52 de ani, Solbakken beneficiază de un lobby important din partea jurnaliștilor din Norvegia.

Schimbare de selecționer după Norvegia-România? Ce spune Lagerback: „Dacă asta vrea federația, eu plec”

Nu doar în România sunt probleme mari cu echipa națională. Dezamăgirea ratării la turneul final Euro 2020 i-a determinat pe mulți dintre suporterii tricolorilor să îl acuze pe Mirel Rădoi, însă nu se pune deocamdată problema ca fostul mijlocaș să fie demis.

ADVERTISEMENT

În schimb, Norvegia este foarte aproape să facă o schimbare la nivelul băncii tehnice și se dorește înlocuirea lui Lars Labergack cu Stale Solbakken. Selecționerul născut în Suedia nu a reușit să ducă Norvegia la Euro 2020, după ce a fost învins în semifinalele barajului de către Serbia (1-2), chiar pe teren propriu.

Stale Solbakken este un tehnician extrem de apreciat în Norvegia și a mai fost dorit la națională și în 2009, 2013 și 2017, însă antrenorul nu a acceptat ofertele federației. Rămas liber de contract, după ce a plecat de la FC Copenhaga, Solbakken ar fi acum interesat de o colaborare cu federația.

Venirea lui Solbakken pe banca naționalei Norvegiei pare a fi susținută de toată lumea, inclusiv de actualul selecționer care a declarat că „dacă federația dorește să plec, voi pleca și apoi voi spune ce cred despre Solbakken. Dar un localnic cunoaște fotbalul dintr-o țară mult mai bine decât un străin”.

ADVERTISEMENT

Și analiștii din Norvegia susțin demiterea lui Lagerback și înlocuirea lui cu Solbakken. Jesper Mathisen, expertul angajat la postul TV2 a argumentat acest punct de vedere:

„Luând în considerare ce s-a întâmplat cu Serbia și faptul că urmează o nouă serie de calificări, cred că presiunea pe federație și Lars Lagerback este foarte mare. Solbakken nu mă așteptam să fie demis de la Copenhaga și cred că ar trebui contactat imediat de federație. Avem o generație foarte promițătoare și cred că Stale Solbakken e omul potrivt pentru a o conduce”, a spus Mathisen citat deTV6 News.

Meciul dintre Norvegia și România din grupele UEFA Nations League se va disputa duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,67 este cota pentru „Sub 2,5 goluri” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri