Tricolorii așteaptă nerăbdători tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026. FIFA a anunțat o schimbare importantă a procedurii cu aproximativ două săptămâni înainte de data în care va avea loc evenimentul de la Zurich.
Inițial, tragerea la sorți urma să fie făcută online, fără ca reprezentanții federațiilor să fie nevoiți să se deplaseze în Elveția. Procedura părea una destul de ciudată, întrucât momentul este unul extrem de interesant, iar în mod tradițional, bilele se extrăgeau din urne în fața unui public numeros.
Până la urmă, cei de la FIFA și-au schimbat decizia. Tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Mondialul din 2026 va avea loc la Zurich, pe 13 decembrie, și fiecare federație va trimite fizic trei reprezentanți.
„După ce a anunțat că evenimentul din 13 decembrie se va desfășura online, fără reprezentanții asociațiilor naționale, FIFA s-a răzgândit.
Astfel, fiecare federație națională va avea cel puțin trei reprezentanți la tragerea la sorți. Procesul de acreditare pentru jurnaliștii care vor să fie prezenți la eveniment este deschis și se va încheia vineri, 6 decembrie.
Din cauza spațiului limitat, jurnaliștii acreditați vor putea urmări evenimentul dintr-un spațiu de lucru separat, situat în apropierea locației. O zonă mixtă va fi organizată după tragerea la sorți”, a transmis Federația Română de Fotbal într-un comunicat oficial.
Anul 2024 a fost unul de poveste pentru fotbalul românesc. Tricolorii au ajuns până în optimile Campionatului European din Germania și au câștigat grupa cu maximum de puncte. Aceste performanțe ne aduc un mare avantaj. Naționala lui Mircea Lucescu va fi în urna a doua în preliminariile Mondialului și va scăpa de mai mulți adversari dificili.
Urna 1: Franța, Spania, Anglia, Portugalia, Olanda, Belgia, Italia, Germania, Croația, Elveția, Danemarca, Austria
Urna 2: Ucraina, Turcia, Suedia, Țara Galilor, Polonia, Ungaria, Serbia, Grecia, România, Slovacia, Norvegia, Cehia
Urna 3: Scoția, Slovenia, Irlanda, Albania, Finlanda, Georgia, Macedonia de Nord, Islanda, Irlanda de Nord, Bosnia, Muntenegru, Israel
Urna 4: Bulgaria, Luxemburg, Belarus, Armenia, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Letonia, Insulele Feroe, Lituania
Urna 5: Moldova, Malta, Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino
România va evolua într-o grupă cu 5 echipe, întrucât în luna martie tricolorii nu vor fi implicați în meciurile de promovare/retrogradare din Nations League. Acest lucru reprezintă, de asemenea, un avantaj, deoarece vom evita câțiva adversari care ne-ar fi putut pune probleme.