Plafonul include achizițiile făcute la bord, per zbor. Pentru orice achiziție de 50 de euro sau mai mult, pasagerii vor fi obligați, totodată, să prezinte cartea de îmbarcare în momentul plății. Această măsură ar fi fost gândită pentru a preveni abuzurile și pentru a gestiona mai simplu tranzacțiile financiare la bordul avionului.
O altă schimbare notabilă e trecerea la un sistem de plată exclusiv cu cardul sau alte metode contactless. Așadar, plățile în numerar nu vor mai fi acceptate la bordul avioanelor, iar cei ce doresc să-și achiziționeze bunătăți la bordul avionului vor fi obligați să apeleze la Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay, Google Pay sau la cardul de credit, potrivit Hot News.
Wizz Air anunță, totuși, că va accepta și carduri Revolut, pe lângă cele VISA și Mastercard, indiferent că e vorba despre cele de credit sau de debit. Wizz Air deține momentan o flotă de 230 de avioane Airbus A320 și A321 și este deja listată la Bursa de Valori de la Londra. În 2024, Wizz Air a înregistrat un record de trafic de 63 de milioane de pasageri.
Cea mai mare companie aeriană care operează în țara noastră a mutat, între timp, mai multe curse de pe Aeroportul Otopeni pe Băneasa și a anunțat că pe lista destinațiilor noi apare și un oraș turistic din Polonia, dar și capitala Varșovia.
Din luna ianuarie, compania Băneasa operează zboruri către Napoli și Cracovia, precum și către Budapesta (zilnic) și Abu Dbabi. Începând cu luna aprilie, Wizz Air a anunțat zboruri zilnice către Varșovia, dar și zboruri către Wroclaw, un oraș turistic din Polonia.
Wizz Air controlează 51% din piața din țara noastră, având zboruri pe 13 aeroporturi din țară către 24 de țări, operând de asemenea 173 de rute de zbor. Doar în România, Wizz Air a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri în zboruri către și dinspre țara noastră.
Compania are peste 1.500 de angajați în România, în timp ce flota care operează pe plan local va ajunge în 2025 la 39 de aeronave. La nivel mondial, Wizz Air are 230 de avioane și 8.600 de angajați.