Sport

Schimbare importantă în arbitrajul din Premier League. Propunerea a venit dinspre Manchester United

Manchester United vrea să revoluționeze arbitrajul din Premier League. O propunere interesantă făcută de managerul Ralf Rangnick va fi dezbătută în următoarea perioadă.
29.03.2022 | 19:30
Schimbare importanta in arbitrajul din Premier League Propunerea a venit dinspre Manchester United
ADVERTISEMENT

Arbitrajul din cel mai important campionat de fotbal al lumii, Premier League, ar putea suferi în curând modificări importante. Propunerea a venit chiar din partea unui club legendar.

Manchester United vrea ca arbitrii să se antreneze alături de echipe

Prin vocea managerului Ralf Rangnick, Manchester United și-a exprimat dorința ca „fluierașii” să-și desfășoare ședințele de pregătire alături de echipele implicate în competiție. Cu alte cuvinte, aceștia ar putea astfel să-și îmbunătățească relația cu jucătorii și, implicit, să combată anumite prejudecăți.

ADVERTISEMENT

Potrivit Daily Mail, ceilalți tehnicieni prezenți la întâlnirea recentă cu Mike Riley – șeful arbitrajului din Anglia – au îmbrățișat la rândul lor această idee, care ar putea fi implementată din sezonul viitor.

De asemenea, Jurgen Klopp, Frank Lampard, Dean Smith și Graham Potter au militat pentru existența unor arbitri care să oficieze doar din cabina VAR, astfel încât să aibă o pregătire mult mai bună în acest sens.

ADVERTISEMENT

Schimbările ar putea viza și offside-urile întârziate

La aceeași întâlnire, antrenorii din Premier League au adus în discuție și situațiile în care asistenții ridică fanionul abia la finalul fazei în care un jucător a fost surprins în offside, deși poziția afară din joc este mai mult decât evidentă.

Sursa citată notează că PGMOL (n.r. forul care conduce arbitrajul din campionatul englez) va încerca să rezolve această problemă din sezonul 2022-2023. În plus, discuțiile de 30 de minute dintre manageri și arbitri ar urma să revină după doi ani de absență din cauza pandemiei Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mike Dean și-a anunțat retragerea la finalul sezonului

În altă ordine de idei, meciurile din actuala stagiune vor fi ultimele pe care Mike Dean (53 de ani) – unul dintre cei mai apreciați arbitri din Premier League – le va mai oficia din postura de central. După retragere, acesta va deveni exclusiv arbitru VAR.

Printre cele 553 de meciuri conduse până acum de englez s-au numărat două finale de FA Cup, dar și o sumedenie de înfruntări ale echipelor de top din Premier League. De numele său se leagă și recordul de cartonașe roșii anulate în decurs de o săptămână.

ADVERTISEMENT

Există puțină aroganță atunci când ies pe teren, știu că există. Dar asta îmi dă încredere în mine, am multă încredere în abilitățile mele. Asta se datorează stilului de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Dacă o minge vine spre mine, nu o să mă dau la o parte. O las să treacă printre picioarele mele. Îmi place să fac un pas în față. Pur și simplu îl faci. Iubesc acest job și combinat cu modul în care arbitrez mă bucur de ceea ce fac”, spunea Mike Dean într-un interviu acordat recent, cu privire la maniera sa de arbitraj.

Tags: