Schimbare importantă în tenisul feminin! Antrenorii vor putea da sfaturi din tribună

Francisc Oprea   
în Tenis
27/01/2020, 23:47
Schimbare importantă în tenisul feminin! Antrenorii vor putea da sfaturi din tribună
Simona Halep, alături de antrenorul Darren Cahill. Sursă Foto: Hepta

WTA a hotărât că antrenorii vor putea da sfaturi jucătoarelor în timpul meciurilor din circuit. Practica va fi testată la două turnee din luna februarie, în Dubai și Ungaria și va fi permisă pentru tot restul sezonului la competițiile din categoriile International și Premier.

Schimbare în circuitul feminin de tenis

Antrenorii vor putea da sfaturi jucătoarelor în timpul meciurilor, începând cu luna februarie. WTA a anunțat că va testa practica la turneele de la Dubai și din Ungaria, programate în luna februarie.

Coaching-urile oferite din tribune în timpul meciurilor vor fi prezente pentru tot restul sezonului la competițiile din categoriile Premier și International, în timp ce regulile pentru Grand Slam-uri rămân neschimbate.

Această metodă le va permite antrenorilor să ofere sfaturi jucătoarelor în aceeași formă în care o fac și acum, dar fără să fie penalizați.

Fie că vorbim despre o încurajare sau despre câteva cuvinte transmise când jucătoare este pe aceeași parte de teren, aceste practici vor fi permise”, a declarat un reprezentant al WTA, conform ESPN.

„Cazul Serena Williams”

Decizia vine la un an și jumătate de la finala US Open din 2018, când Serena Williams a pierdut în fața niponei Naomi Osaka. Începând cu setul secund, sportiva din Statele Unite ale Americii a avut un adevărat conflict cu arbitrul Carlos Suarez, care i-a dat trei avertismente și o penalizare de un game din cauza discuțiilor cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, susține decizia luată de WTA, pentru că nu va face decât să contribuie la evoluția tenisului: „Sunt pentru. Eu sunt un om care susține tradițiile, pentru că sunt bătrân, dar cred că această decizie duce la evoluția sportului

Simona Halep declară că se va confrunta cu o ipostază inedită: „M-am gândit puțin când am auzit. Nu știu exact ce să zic, dar sigur va fi interesant. Nu am mai avut o așa experiență, poate doar la juniori. Vom vedea ce va fi, sunt deshisă schimbărilor”.

Închide ×