Life

Schimbare importantă la Youtube. Ce se întâmplă cu dislike-urile

Youtube va suferi o schimbare importantă. S-a decis ca numărul de dislike-uri de pe toate clipurile să fie ascuns. Creatorii de conținut sunt singurii care vor mai putea vedea datele.
11.11.2021 | 21:08
Schimbare importanta la Youtube Ce se intampla cu dislikeurile
Modificările făcute de YouTube
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Youtube au anunțat că platforma va suferi unele modificări cât de curând. S-a decis ca afișarea publică a numărului de dislike-uri să fie eliminată.

Vizitatorii vor putea folosi în continuarea această funcție, dar numai creatorii de conținut vor avea acces la aceste date.

ADVERTISEMENT

Nu la fel se întâmplă cu aprecierile.

Schimbare importantă la Youtube. Ce se întâmplă cu dislike-urile

Reprezentanții cunoscutei companii anunță schimbări importante.  O opțiune va dispărea complet din platformă.

Numărul de dislike-uri nu va mai fi public pentru că se dorește ca “interacțiunea între vizitatori și creatorii de conținut să fie respectuoasă”. De-a lungul timpului au fost nenumărate cazuri când dislike-urile de pe YouTube au fost folosite în semn de protest la adresa unor companii uriașe și nu numai.

ADVERTISEMENT

Vizitatorii pot folosi această funcție, pentru că butonul nu va fi scos. Toate lumea își poate exprima opțiunea, doar că date nu vor mai fi publice. Creatorii de conținut sunt singurii care vor putea vedea numărul de dislike-uri pe care le primesc.

Situația este total diferită când vine vorba despre o altă funcție, like. Oricine va putea să vadă numărul de aprecieri.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții platformei de social media anunțau aceste schimbări de acum câteva luni. Aceștia spuneau că intenționează să testeze mai întâi ascunderea numărului de dislike-uri. Ar fi luat această decizie pentru că doar așa pot preveni campaniile de hărțuire. În ultima perioadă au fost descoperite tot mai multe persoane particulare și creatori mici care au fost ținta unor atacuri repetate.

Modificarea va fi implementată treptat și cât de curând vor începe să dispară primele date. Va dura însă o perioadă până când se va face update pe tot serviciul. Cunoscuta platformă este cea mai mare sursă de videoclipuri online din lume. Are peste 2 miliarde de utilizatori în fiecare lună.

ADVERTISEMENT

Există foarte mulți cercetători care au declarat că funcțiile like și dislike folosite de mai multe platforme sunt extrem de periculoase. Acestea pot afecta sănătatea mintală a unor utilizatori.

Instagram și Facebook au introdus opțiunea de a ascunde numărul de aprecieri publice încă de la începutul anului.

ADVERTISEMENT
Tags: