ADVERTISEMENT
News

Schimbare importantă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce se întâmplă cu sesiunile de examene

A avut loc o nouă schimbare importantă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat
Autor: Alexandru Năstase | 22.05.2021 | 10:01
Schimbare importantă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce se întâmplă cu sesiunile de examene
Evaluarea Națională și Bacalaureatul au parte de o nouă schimbare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.

Concret, examenele naţionale se vor susţine la datele planificate cu prezența fizică oricare va fi situația. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a precizat într-o intervenție televizată că vor fi organizate două sesiuni, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat.

Schimbare importantă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021

Mai exact, pentru elevii care ar putea fi în imposibilitatea de a se prezenta la examen va fi o a doua sesiune, la două săptămâni după cea obișnuită.

Cei care nu se vor prezenta la prima sesiune a Bacalaureatului, din 28 iunie, au a doua șansă pe 16, 17 și 18 august.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai spus că se arată încrezător că anul şcolar 2021-2022 va începe cu prezenţa fizică a tuturor elevilor în bănci.

Cu toate acestea, oficialul a transmis că va fi posibilă predarea online “voluntar” şi în funcţie de specificul disciplinei predate.

Ministrul subliniază însă că susţine ideea ca în contractele educaţionale să fie stipulată acceptarea de către cei implicaţi în procesul de învăţământ a obligaţiei de a participa la ore cu camerele video deschise.

ADVERTISEMENT

“Cu toţii sperăm să nu existe un alt val pandemic. Sunt convins că pe 13 septembrie (…) vom putea să începem şcoala normal, vom putea să începem şcoala cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online obligat de rata de infectare crescută.

Pe de altă parte însă, ne pregătim puternic pentru digitalizarea educaţiei şi sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile.

ADVERTISEMENT

Și mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate echipamente şi mă refer la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online.

Mă refer şi la existenţa platformelor de evaluare şi examinare dedicate, specializate – în funcţie de specificul disciplinei se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ vor avea ocazia”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ministrul a menţionat că susţine ideea ca în contractele educaţionale să fie stipulată acceptarea de către cei implicaţi în procesul de învăţământ a obligaţiei de a participa la ore cu camerele video deschise.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT