Life

Schimbare importantă pentru toți cei care folosesc Google Chrome. Dispare această funcție

Modificare majoră pentru utilizatorii de Google Chrome. Operațiunea care nu mai poate fi folosită de acum înainte de oameni.
10.03.2023 | 11:10
Schimbare importanta pentru toti cei care folosesc Google Chrome Dispare aceasta functie
Modificare majoră pentru utilizatorii de Google Chrome. Operațiunea care nu mai poate fi folosită. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Schimbare importantă pentru toți cei care folosesc Google Chrome care cel mai utilizat browser la momentul actual. Dispare această funcție de la navigatorul web care a fost dezvoltat în anul 2008 de companie.

Modificare majoră pentru utilizatorii de Google Chrome. Operațiunea care nu mai poate fi folosită

Corporația americană multinațională care administrează motorul de căutare de pe Internet cu același nume a anunțat că s-a produs o modificare majoră pentru utilizatorii de Chrome. O operațiune nu mai poate fi folosită.

ADVERTISEMENT

Cele 2 miliarde de persoane care folosesc acest motor de căutare au fost avertizate că o funcție cheie de siguranță a fost eliminată, subliniind că acest instrument nu mai este necesar. Din păcate, utilizatorii sunt de altă părere.

Foarte multe persoane se declară dezamăgite pentru că instrumentul de curățare, introdus în anul 2015, a fost eliminat. Mai exact, acesta a fost conceput pentru a găsi și șterge software-ul nedorit care v-ar putea înfunda browserul.

ADVERTISEMENT

Opțiunea nu va fi disponibilă nici în Chrome 111, care a fost lansat în urmă cu puțin timp. Decizia a fost luată după ce reprezentații companiei au observat o scădere constantă a software-ului nedorit de pe browserele computerelor oamenilor.

„Luna trecută doar 0,06% din scanările Chrome Cleanup Tool efectuate de utilizatori au detectat un software nedorit cunoscut. Până în prezent, a efectuat peste 80 de milioane de curățări, ajutând la deschiderea drumului către un web mai curat și mai sigur.

ADVERTISEMENT

Chrome va elimina, de asemenea, componenta care scanează periodic Windows și solicită utilizatorilor să curețe dacă găsește ceva suspect”, a explicat Google, notează The Sun.

Ce face Chrome 111, lansat în urmă cu câteva zile

Lansarea Chrome 111 a fost lansat săptămâna aceasta, Google anunțând deja că acesta rezolvă problemele de implementare inadecvate de severitate medie în solicitările de permisiune, instalările de aplicații web și completarea automată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta îmbunătățește noua interfață pentru gestionarea descărcărilor, introduce o nouă regulă pentru permisiunile acordate site-urilor web și face utilizarea modului Picture-in-Picture mai versatilă.

ADVERTISEMENT
Tags: