News

Schimbare importantă pentru toți românii care vor să meargă în Regatul Unit! Ce se întâmplă de la 1 octombrie

Schimbare importantă pentru toți românii care vor să meargă în Regatul Unit, schimbare care se aplică de la 1 octombrie
25.09.2021 | 17:10
Schimbare importantă pentru toți românii care vor să meargă în Regatul Unit! Ce se întâmplă de la 1 octombrie
Se schimbă modalitatea de intrare în Regatul Unit. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A devenit oficial – începând cu 1 octombrie 2021 toți cetăţenii români, la fel ca persoanele din întreaga Uniune Europeană, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit.

Toți aceștia vor avea nevoie doar de un paşaport valabil. Anunțul a fost făcut și de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Schimbare importantă pentru românii care vor să meargă în Regatul Unit!

Mai exact, de la această dată, cetăţenii din UE, Spaţiul Economic European, dar şi elveţienii pot călători în Regatul Unit pentru vacanţe sau călătorii scurte fără a avea nevoie de viză.

ADVERTISEMENT

A devenit însă obligatorie deţinerea unui paşaport. Documentul trebuie să fie valabil pe toată perioada sejurului în Regatul Unit.

Trebuie specificat că buletinul poate fi utilizat pentru a intra în Marea Britanie până pe cel puţin 31 decembrie 2025 de către anumite persoane.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre cele care deţin statutul EU Settlement Scheme settled sau pre-settled, cele care deţin un permis de muncitor transfrontalier (frontier worker permit).

De asemenea, pot face acest lucru cei care sunt un vizitator pentru probleme de sănătate S2 (S2 Healthcare Visitor) sau sunt un furnizor de servicii elveţian (Swiss Service Provider)

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020 şi libera circulaţie între cele două părți a luat sfârşit pe 31 decembrie 2020.

Totodată, de la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie a implementat un nou sistem de imigrare. Acesta este pe bază de puncte și acordă prioritate aptitudinilor profesionale şi talentului, în locul ţării din care provine o persoană.

ADVERTISEMENT

Interesant este că dacă ne raportăm la noul sistem, cetăţenii UE, SEE şi Elveţia pot continua să viziteze Marea Britanie fără a solicita o viză şi, în majoritatea cazurilor, pot rămâne în ţară pentru o perioadă de până la şase luni.

Pot face lucrul acesta pentru o gamă variată de activităţi, incluzând turismul, vizitarea membrilor de familie şi a prietenilor, studii pe termen scurt şi activităţi legate de domeniul afacerilor, precum evenimente şi conferinţe.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri