Life

Schimbare importată la Mega Image. Compania a făcut anunțul pentru clienți. Ce vor găsi la raft

Mega Image a anunțat o schimbare importantă. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții companiei. Ce vor găsi clienții la raft.
28.02.2025 | 08:39
Schimbare importata la Mega Image Compania a facut anuntul pentru clienti Ce vor gasi la raft
Ce schimbare importantă a anunțat Mega Image. Sursa foto: Hepta, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Mega Image au anunțat o schimbare importantă. Are legătură cu produsele pe care clienții le vor găsi la raft. Compania are mai multe obiective pentru 2025.

Mega Image, schimbare importantă. Ce vor găsi clienții la raft

Compania Ahold-Delhaize, cea care deține lanțul de supermarketuri Mega Image, are ca obiectiv creșterea cotelor de piață și a vânzărilor anul acesta. În 2024, grupul a obținut, la nivel global,  o creștere de 1,2% în rate constante.

ADVERTISEMENT

Astfel, printre obiectivele setate de companie pentru viitorul apropiat, se numără investițiile în magazine și în mărcile proprii. Se va investi inclusiv în tehnologie și inovație. Consumatorii din Europa vor vedea, inclusiv în România, mai multe mărci proprii la raft. De altfel, numărul de produse ale categoriei prim preț este mai mare.

“Avem un set puternic de pârghii pentru a stimula cota de piață și creșterea volumului, inclusiv luarea de măsuri corecte privind sortimentul și promoții pentru a îmbunătăți poziția de preț a mărcilor noastre.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în SUA vom investi 1 miliard de euro în prețuri, în următorii patru ani. De asemenea, vom extinde gama Price Favorites – produse marcă proprie cu preț redus,  în toate magazinele noastre europene”, au anunțat reprezentanții companiei, notează romaniatv.net.

Începând de anul trecut, Albert (Republica Cehă), Mega Image (România), Maxi (Serbia) și Alfa Beta (Grecia) au o marcă unificată de produse sub marca proprie.

ADVERTISEMENT

Până la momentul actual, 800 de produse armonizate au fost plasate pe rafturile magazinelor. Acest lucru a fost de ajutor, iar vânzările au înregistrat o creștere de 20%.

ADVERTISEMENT

“Colaborarea în întreaga regiune ajută la reducerea costurilor și la eficientizarea producției și distribuției. Dar proiectul are în centrul său clienții locali: echipa este în permanentă comunicare pentru a se asigura că produsele satisfac gusturile și preferințele specifice fiecărei țări și că orice diferențe culturale sunt luate în considerare”, mai arată compania.

Compania a mai anunțat, totodată, că “mărcile își extind continuu sortimentele cu produse noi – inclusiv mai multe opțiuni pe bază de plante și organice – ambalaje reproiectate, ambalaje redesenate și inovații alimentare”.

Ce vânzări a înregistrat compania

La sfârșitul lui 2024, grupul avea aproximativ 5.750 de magazine, cu 80 mai multe decât în anul precedent. Compania a raportat vânzări totale de 35,2 miliarde de euro. Acestea au fost cu 3,5% mai mari decât în 2023, în rate de schimb constante, precum și cu 2% în termeni comparabili.

Dintre acestea, 21,3 miliarde de euro au reprezentat vânzări generale de magazinele proprii. Totodată, 7,8 miliarde de euro au fost vânzări și taxe ale francizaților sau afiliaților. În România, lanțul Shop&Go este operat în franciză.

La finalul lui 2024, compania deținută de Ahold Delhaize avea 985 de magazine Mega Image și Shop&Go. Au fost cu opt mai multe (net) decât în anul 2023.

În plus, din acest an, au fost adăugate și aproximativ 1.700 de magazine ale Profi Rom Food, după ce Ahold a achiziționat rețeaua de la fondul de investiții Mid Europa Partners. Dintre cele 1.700 de magazine Profi, 1.500 de locații sunt operate de parteneri, într-un sistem asemănător cu franciza.

“Profi sprijină aproape 28.700 de asociați, care lucrează în aproximativ 1.700 de magazine din întreaga țară, inclusiv mai mult de 1.500 de locații operate de parteneri”, se arată în raportul financiar.

Grupul a înregistrat, în total, vânzări nete în valoare de 89,4 miliarde de euro, mai mult cu 0,9% față de 2023, în rate constante, sau cu 1,2%, în termeni comparabili. În același timp, compania a realizat o marjă operațională de 4%, precum și un flux de numerar liber de 2,5 miliarde de euro.

Vânzările companiei au ajuns, în Europa, cu 2% în termeni comparabili, până șa suma de 35,2 miliarde. În cazul vânzărilor online, acestea cu crescut cu 9,9%, adică până la 5,1 miliarde de euro. Vânzările aferente României nu au fost publicate. Compania a achitat, însă, taxe în valoare de 140 de milioane de euro.