Sport

Schimbare istorică în fotbal?! Meciuri cu durata a 100 de minute. Răspunsul oficial al FIFA

FIFA vrea să schimbe fotbalul din temelii, iar o modificare importantă ar putea să fie mărirea duratei unui meci la 100 de minute, în loc de 90 de minute cum este în prezent.
06.04.2022 | 16:30
Schimbare istorica in fotbal Meciuri cu durata a 100 de minute Raspunsul oficial al FIFA
FIFA vrea să mărească numărul de minute ale unui meci de fotbal
ADVERTISEMENT
06-04-2022
18:41

FIFA neagă schimbarea regulamentelor

Forul mondial de fotbal (FIFA) a reacționat printr-un comunicat scurt vis-a-vis de posibilele modificări de regulament, referindu-se strict la posibilitatea ca un meci să se deruleze pe durata a 100 de minute la Cupa Mondială din Qatar.

”Comunicat FIFA. Având în vedere unele știri și zvonuri apărute astăzi, FIFA vrea să clarifice faptul că nu vor fi modificări în regulament, privind durata meciurilor de fotbal de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar sau din cadrul altei competiții”, notează forul mondial.

De-a lungul ultimilor ani, FIFA a vrut în mai multe rânduri să schimbe reguli. Unele i-au reuşit, cum a fost cazul implementării sistemului de arbitraj video, altele au rămas la stadiul de proiect. Acum, forul mondial vrea să mărească durata unui meci de fotbal.

Meciuri de 100 de minute la Campionatul Mondial din Qatar?! Cine ia decizia finală

FIFA vrea ca meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar să dureze 100 de minute, în loc de 90 de minute. Conform Corriere dello Sport, ideea este a lui Gianni Infantino, preşedintele forului mondial, şi vine după ce a observat o scădere a procentului de timp în care mingea se află în joc.

ADVERTISEMENT

În meciurile din Liga Campionilor, jocul propriu-zis are o durată de 64,7% din timpul efectiv, iar procentul scade în celelalte competiţii din Europa, printre care se numără şi Premier League (62%).

La diminuarea timpului efectiv de joc a contribuit şi utilizarea sistemului de arbitraj video (VAR), unde analizarea unei faze poate dura şi aproape cinci minute.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă FIFA vrea mărirea timpului de joc, decizia finală va fi luată de International Football Association Board (IFAB), for care se ocupă cu schimbarea regulilor în fotbal. Şansele ca meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar să dureze 100 de minute sunt mici, însă există posibilitatea ca regula să fie luată în calcul, ca un experiment, în viitorul apropiat.

CONMEBOL a vrut să mărească şi pauza dintre reprize

În toamna anului trecut, Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL (confederaţia sud-americană), a dorit ca finala Copei Libertadores să aibă parte de o pauză de 25 de minute între cele două reprize.

ADVERTISEMENT

O decizie în acest sens nu a fost luată în noiembrie 2021, la întâlnirea IFAB, însă presa din Anglia a anunţat că oficialii International Football Association Board au discutat pe marginea acestui subiect.

O pauză mai mare între reprize va produce un show mai bun pentru fanii de pe stadion şi din faţa televizorului, aşa cum este cazul în alte sporturi. În plus, jucătorii ar avea mai mult timp de odihnă, iar antrenorii vor putea să facă ajustările necesare sau să ofere instrucţiuni mai precise”, îşi motiva Alejandro Dominguez cererea.

ADVERTISEMENT

CM 2022, primul Campionat Mondial care nu se joacă vara şi ultimul cu 32 de echipe

Campionatul Mondial din Qatar se va disputa în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022, astfel că va fi primul turneu care nu se va disputa vara, aşa cum se întâmplase la toate cele 21 de ediţii precedente.

De asemenea, turneul final din Qatar va fi ultimul cu 32 de echipe la start. FIFA a mărit la 48 numărul de participante pentru Campionatul Mondial din 2026, care va mai bifa încă o premieră. Va fi prima ediţie cu trei gazde: Canada, Mexic şi SUA.

FIFA şi-a dorit ca turneul final al Campionatului Mondial să nu se mai dispute din patru în patru ani, ci din doi în doi ani. Propunerea lui Arsene Wenger a fost susţinută de Gianni Infantino, însă UEFA sau CONMEBOL s-au opus vehement ideii. Momentan, planul e în stand-by, iar şansele de reuşită sunt destul de mici.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink