Fotbal international

Schimbare majoră gândită de FIFA pentru regula ofsaidului! Un nou avantaj pentru atacanți

05.12.2020 | 15:46
Schimbare majora gandita de FIFA pentru regula ofsaidului Un nou avantaj pentru atacanti
Conducătorii FIFA sunt mulțumiți de progresul fotbalului după introducerea VAR, dar vor să facă o schimbare majoră în ceea ce privește regula ofsaidului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Conducătorii FIFA sunt mulțumiți de progresul fotbalului după introducerea VAR, dar vor să facă o schimbare majoră în ceea ce privește regula ofsaidului.

Această regulă a stârnit multe controverse în ultima perioadă, după ce arbitrii au sancționat poziții milimetrice cu ajutorul sistemului video.

ADVERTISEMENT

Sistemul VAR a fost implementat în majoritatea campionatelor puternice și în competițiile continentale, însă el nu a ajuns și în România deși cluburile cer vehement acest lucru.

Regula ofsaidului va fi schimbată din nou de FIFA

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat că forul pe care îl conduce își dorește să schimbe regula ofsaidului. El a vorbit despre pozițiile la limită care sunt fluierate în detrimentul spiritului jocului, mai ales în situaţii care necesită câteva minute pentru luarea unei decizii.

ADVERTISEMENT

”Regula ofsaidului a evoluat în ultimii o sută de ani şi noi o discutăm acum din nou. Încercăm să vedem dacă putem face regula ofsaidului mai bună, nu din cauza VAR ci din cauză că vrem să promovăm fotbalul ofensiv”, a declarat Infantino, conform Reuters.

”Aşa că, întrebarea este, dacă ar trebui să acordăm un avantaj mai mare jucătorului în atac, aşa cum a fost gândită regula în ultimii ani, şi ne-ar ajuta dacă nu ar mai exista ofsaiduri la limită. Acestea sunt discuţiile care au loc acum”, a mai spus șeful forului mondial.

ADVERTISEMENT

Subiectul este analizat de International Football Association Board, care administrează regulile fotbalului, şi în care FIFA deţine opt voturi, dar Gianni Infantino susţine că este greu de ajuns la un numitor comun între experţii tehnici, din care fac parte foşti jucători şi arbitri.

Şeful FIFA s-a referit şi la sistemul VAR, pe care îl vede ca un factor pozitiv şi care nu afectează jocul: ”VAR ajută fotbalul, cu siguranţă nu este dăunător şi cred că trebuie să reamintesc că a fost introdus cu doar doi ani în urmă, nu acum 200 de ani. Mulţi dintre arbitri nu au crescut în acelaşi timp cu VAR”.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a discutat despre motivul pentru care VAR-ul nu a fost implementat în fotbalul din țara noastră, dar și când va apărea acesta în România.

ADVERTISEMENT
Tags: