Fotbal international

Schimbare majoră în Serie A! Federația Italiană, cerere oficială pentru 5 schimbări în campionat

06.11.2019 | 15:57
Schimbare majoră în Serie A! Federația Italiană, cerere oficială pentru 5 schimbări în campionat
Schimbare majoră în Serie A! Federația Italiană a înaintat o cerere oficială pentru a introduce a cincea schimbare în campionat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fotbalul italian la nivelul echipelor de club se pregătește de o schimbare istorică. Federația Italiană a înaintat o cerere oficială către forul care stabilește regulile fotbalului, International Football Association Board (IFAB), prin care solicită ca la meciurile din Serie A să fie posibilă și a cincea înlocuire în timpul unei partide.

Schimbare majoră în Serie A! Federația Italiană, cerere oficială pentru 5 schimbări în campionat

Conform regulamentului în vigoare, în timpul unui meci de fotbal din campionatele europene sunt permise doar trei înlocuiri pe parcursul unei partide. Au existat și unele excepții de la regulă apărute în ultimii ani în ceea ce privește apariția celei de-a patra schimbări în prelungirile meciurilor de cupă. Oficialii fotbalului italian urmăresc acum să obțină dreptul ca la meciurile din Serie A să fie permise cinci înlocuiri. În acest sens, Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, a trimis o cerere oficială către IFAB.

În Serie C și Serie D sunt deja permise câte cinci schimbări de-a lungul unui meci, iar oficialii fotbalului din Italia speră să permită acest lucru și în prima ligă. Dacă International Football Association Board va accepta cererea italienilor, Serie A va deveni prima ligă de top din Europa în care sunt alocate cinci schimbări în timpul unui meci.

ADVERTISEMENT

Șeful lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, principalul susținător al celei de-a 5-a schimbări

Italienii au mai reușit o schimbare importantă în ceea ce privește regulamentul băncii tehnice. În 2012, Serie A a aplicat pentru a putea prezenta la meciurile din campionat o bancă de rezerve alcătuită din 12 jucători. Astfel, Italia are singurul campionat din top 5 cu un astfel de regulament.

Aurelio De Laurentiis este susținătorul principal al introducerii celei de-a cincea schimbări în Serie A: ”Am făcut propunerea în urmă cu ceva timp pentru că am considerat că este important să acordăm mai multe opțiuni antrenorilor în ceea ce privește schimbările în timpul jocurilor. Nu este corect ca unii dintre jucători să nu aibă șansa de a evolua și chiar să vadă meciurile din tribune”, a spus oficialul napoletanilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri