News

Schimbare majoră în trustul Intact! Ce se întâmplă cu Antena 1 și Antena 3

04.04.2019 | 10:31
Schimbare majora in trustul Intact Ce se intampla cu Antena 1 si Antena 3
Antena 3 preia studiourile locale de la Antena 1

Trustul Intact operează o schimbare importantă în ceea ce privește televiziunile locale. Stațiile regionale Antena 1 au fost luate de Antena 3 și transformate în canale de știri. După ce Digi 24 a închis posturile locale, Antena 3 devine singura televiziune de știri cu studiouri de televiziune la nivel local.

De ce au trecut stațiile regionale Antena 1 la Antena 3. Explicația Intact

Regionalele Antena 3 vor difuza, în cea mai mare parte a timpului, programul televiziunii centrale, însă vor mai avea și conținut propriu. Schimbările au fost aprobate deja de Consiliul Național au Audiovizualui. Reprezentanții Intact au motivat decizia prin faptul că programul local se baza pe conținut informativ, fără legătură cu strategia de la Antena 1.

“Consider că programul local este o problemă în momentul de față la unele dintre stații, în sensul că procentul acestora este foarte mic. Transferul acesta s-a decis ca urmare a faptului că programul local realizat se baza în principal pe informații, pe știri și nu avea nicio treabă cu strategia Antena 1 și Antena Group axată pe divertisment”, a spus Norina Ionescu, reprezentantul Intact, la CNA, conform paginademedia.ro.

Antena 3 rămâne singurul canal de știri cu prezență la nivel local și regional

Unde va avea Antena 3 stații locale

Așadar, Antena 3 va avea televiziuni locale în Brașov, Călărași, Constanța, Deva, Iași, Pitești, Ploiești, Slobozia și Târgu Mureș, în vreme ce Antena 1 rămâne fără niciun canal local. Modificarea va avea loc cât de curând, iar stațiile regionale vor avea numele Antenei 3.

Prin această mutare, Antena 3 rămâne singura televiziune de știri prezentă cu studiouri locale. Digi 24 a hotărât să ceară retragerea licențelor regionalelor sale, decizia venind după ce televiziunea deținută de RCS RDS a dorit să facă o “eficientizare a costurilor”.

Pe de altă parte, trustul Intact a decis să încidă două dintre televiziunile locale. Astfel, s-a renunțat la licența pentru Antena 1 Arad și Antena 1 Cluj Napoca. Cele două posturi urmează să înceteze să mai emită. De asemenea, CNA a decis să aprobe mutarea licenței Antena InternationaL de la societatea Antena 3, la societatea Antena Group.

Antena International este canalul trustului Intact care emite pentru românii aflați în afara țării. Postul are acoperire pe continentul european, dar și în Canada sau Statele Unite și difuzează doar programe de la posturile de televiziune aflate în același grup.