News

Schimbare majoră la ANAF! Ce se întâmplă cu popririle pe conturi

03.07.2019 | 11:10
Schimbare majora la ANAF Ce se intampla cu popririle pe conturi

Schimbare majoră la ANAF anunțată chiar de Eugen Teodorovici. Astfel, conform ministrului Finanțelor vor exista vești bune pentru toți românii după ce se vor face modificări în privința modului în care se va pune poprire începând cu luna iulie. ANAF a pregătit deja o aplicație în acest sens care va comunica direct cu băncile. Teodorovici a mai spus că va prezenta modul în care va fi efectuată, electronic, poprirea conturilor.

Schimbare majoră la ANAF!

„Azi am avut pe birou nota de la colegi, ceea ce am cerut, nota pentru a informa mâine, în şedinţă, Guvernul despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata, pentru ca, după aia, deblocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. (…) Eu am promis că se va schimba şi mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens.

Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicaţie la ANAF care va ţine legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată (…) ANAF va notifica şi banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plătit. O să vedeţi prezentarea în următoarele zile, exact noul mecanism cum va fi aplicat.

Schimbare majoră la ANAF! ANAF
ANAF a avut încasări mai mari conform ministrului Finanțelor. Sursa foto – facebook

ANAF, creștere la capitolul încasări

Adică lumea va fi mulţumită, şi companiile, nu se vor mai crea astfel de blocaje sau abuzuri din partea ANAF”, a explicat Teodorovici, la Antena 3. Ministrul Finanțelor a ținut să precizeze și că după schimbarea conducerii a existat o depășire a planului de încasări la ANAF. „La ANAF, după schimbarea conducerii, iată, rezultatele sunt foarte bune. Luna iunie reprezintă o depăşire de plan la ANAF, mică, dar e depăşire de plan.

Până la final de an se recuperează ceea ce a avut doamna preşedinte Călugăreanu ca şi mandat foarte clar. Deci lucrurile se schimbă la ANAF. Va fi şi acolo o schimbare radicală”, a spus Eugen Teodorovici.

 

Tags: