Schimbare majoră la metrou! Fiecare staţie va fi prevăzută cu benzi speciale!

metrou

Recent, oficialii Metrorex au anunţat că fiecare staţie de metrou va fi prevăzută cu o bandă specială. Metrorex vrea să introducă benzi speciale din material ceramic, care să îi ghideze pe nevăzători şi pe cei care au probleme cu vederea să ajungă în siguranţă pe peron şi în trenurile de metrou.

Toate staţiile de metrou din Capitală urmează să fie accesorizate astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu deficienţe de văz. Practic, staţiile Metrorex ar urma să fie dotate cu benzi speciale din dale ceramice, care să îi ajute pe călători să ajungă pe peron şi apoi în trenurile de metrou, chiar dacă au probleme cu vederea.

"În spaţiile deschise, persoanele nevăzătoare au nevoie de o cale de deplasare tactilă sau o linie de ghidare tactilă. Suprafeţele indicatoare tactilo-vizuale sunt elemente de pavaj sau pentru pardoseli, profilate conform prevederilor standardelor internaţionale, care permit persoanelor care utilizează bastonul alb şi sensibilitatea la călcare sau identificarea vizuală să obţină informaţii despre un anumit traseu sau despre prezenţa unui eventual pericol", se menţionează în caietul de sarcini aferent licitaţiei publice lansată de Metrorex în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Citeşte mai mult pe www.a1.ro