Simona Halep

Video. Schimbare crucială la Miami Open! Cum arată complexul în care va juca Simona Halep din 2019

Turneul Miami Open va trece printr-o schimbare majoră anul viitor, când se va muta la stadionul Hard Rock. Noul complex va avea 30 de terenuri de tenis, cu nouă mai multe decât locaţia din Crandon Park.
30.03.2018 | 10:32
Video Schimbare cruciala la Miami Open Cum arata complexul in care va juca Simona Halep din 2019

Evenimentul din Miami este unul dintre cele mai mari din circuit în afara celor patru turnee de Mare Şlem. De la inaugurarea care a avut loc în 1985, Miami Open a avut loc la Crandon Park în Key Biscayne, dar în decembrie, compania IMG a confirmat că evenimenul se va muta la stadionul Hard Rock, locaţie ce are în dotare 64.767 de locuri.

Hard Rock Stadium aparţine echipei de fotbal american Miami Dolphins şi găzduieşte concerte şi competiţii din şase sporturi, în afară de tenis. Hard Rock Stadium va deveni noua casă pentru turneul de la Miami. Strânge mai mult de 60.000 de spectatori la meciurile de fotbal şi fotbal american. Anul acesta este ultimul din cei 33 în care competiţia s-a desfăşurat în complexul din Crandon Park. Pentru Simona Halep, ultima apariţie pe arena centrală a fost chiar în meciul care i-a adus eliminarea, cu Agnieszka Radwanska.

Locaţia actuală de la Miami Open, de tradiţie

La Miami au luat naştere două dintre cele mai mari rivalităţi din tenis. Roger Federer şi Rafael Nadal au avut prima lor întâlnire aici, în 2004, când s-a impus spaniolul. Elveţianul şi-a luat revanşa anul trecut, chiar în finală. La fete, surorile Williams au jucat primul meci direct în circuitul WTA, acum 19 ani. Venus a câştigat în faţa Serenei.

Şi directorul turneului, James Blake, a explicat pe site-ul Reddit motivele exacte ale deciziei. “Este mutat din necesitatea pentru expansiune. Vrem să progresăm şi să facem evenimentul din ce în ce mai bun în fiecare an. La Crandon Park, nu mai avea îndeajuns de mult spaţiu şi nu am reuşit să remediem acest lucru”, a declarat directorul turneului din Florida, James Blake, fost număr 4 ATP.

Tags: