Life

Schimbare majoră pe Instagram. Mutare disperată în fața creșterii de neoprit a TikTok

Instagram este gata să facă modificări importante cei toți cei care utilizează platforma. Acestea au legătură directă cu o altă rețea în vogă, TikTok.
22.07.2022 | 08:34
Schimbare majora pe Instagram Mutare disperata in fata cresterii de neoprit a TikTok
Instagram, modificări uriașe. E vorba de concurența cu TikTok. Sursa foto: earthweb.com
ADVERTISEMENT

Rețeaua de socializare pregătește o schimbare majoră în perioada următoare. Este vorba de o mutare disperată în faţa creşterii de neoprit a TikTok-ului, care este tot mai folosit în ultima perioadă atât de tineri, cât și de adulți.

Instagram, modificări uriașe. E vorba de concurența cu TikTok

Instagram, platforma deținută de Meta a luat decizia ca toate filmările mai scurte de 15 minute să se denumească de acum înainte Reel. Clipurile postate până în momentul de față aveau o durată de maxim un minut.

ADVERTISEMENT

Anterior filmările durau numai 30 de secunde, dar iată că reprezentanții acesteia sunt deciși să concureze direct cu TikTok, rețeaua cea mai folosită în prezent. Așadar, hotărârea a fost luată pentru a câștiga cât mai multe persoane alături.

Potrivit news.ro, toate filmările mai scurte de 15 minute vor îmbrăca formatul vertical Reels. De acum înainte utilizatorii rețelei sociale vor contribui involuntar la creșterea popularității formatului pe care Instagram l-a copiat.

ADVERTISEMENT

În felul acesta concurența va fi și mai acerbă, dar și un lucru extrem de supărător pentru utilizatori şi creatori de conţinut.

Instagram, schimbări majore pentru utilizatori

Instagram nu se oprește aici și vine și cu alte schimbări importante în rândul utilizatorilor. Reprezentanții anunță că îşi consolidează conţinutul video, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista două secțiuni separate.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Video și Reels vor fi o singură categorie de acum înainte și va avea tot ce înseamnă video, indiferent de format şi lungime. În plus, rețeaua pregătește lansarea unei noi interfețe, inspirată tot de la TikTok.

Această modificare va face ca toate filmările verticale să acopere o mare parte din ecranul telefonului mobil. În acest scop, informațiile care sunt afișate sub sau deasupra filmărilor se vor suprapune acestora pentru a ține pasul cu concurența.

ADVERTISEMENT

„Nu mai suntem o aplicație de distribuire a pozelor sau o aplicație pentru fotografii pătrate. Să fim sinceri, există competitori puternici în prezent…

TikTok este uriaș, YouTube este și mai mare, și mai există și alte platforme ce sunt în creștere”, a declarat șeful de la Instagram, Adam Mosseri, pentru phonearena.com.

ADVERTISEMENT