News

Cod roșu de vânt puternic și viscol, emis de ANM. Prognoza meteo pentru următoarele zile. Update

Meteorologii de la ANM au emis un cod roșu de vânt puternic și viscol pentru zona de munte a mai multor județe. Cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile.
14.01.2022 | 20:57
Cod rosu de vant puternic si viscol emis de ANM Prognoza meteo pentru urmatoarele zile Update
ADVERTISEMENT
14-01-2022
18:58

Codul roșu de vânt puternic și viscol din Suceava, prelungit

ANM a prelungit alerta nowcasting de cod roșu pentru județul Suceava.

Conform ultimelor date, până la ora 23.00, la cota 1.800 de metri se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145…150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității.

14-01-2022
18:28

ANM: Cod roșu de vânt puternic pentru zonele montane din județele Argeș, Prahova și Dâmbovița

Meteorologii de la ANM au emis o avertizare nowcasting de cod roșu de vânt puternic și pentru zonele montane din județele Argeș, Prahova și Dâmbovița. Alerta este valabilă până la ora 23:00.

Potrivit ANM, se vor înregistra intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145 – 150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității. Vor fi afectate zonele situate la peste 1.800 altitudine.

14-01-2022
16:41

ANM, cod roșu de vânt în zona montană a județului Suceava

Meteorologii au emis un prim cod roșu de vreme severă pentru această iarnă. Conform meteorologilor, vineri, până la ora 21:00, în zona de munte de peste cota 1800 m a județului Suceava se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145…150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilitații.

Tot în această seară a fost emis și un cod porrocaliu de vânt, valabil de la ora ora 17:40 până la ora 23:00, fiind vizată zona de munte (peste cota 1800 m) din județul Suceava și zona de munte (peste cota 1800 m) din județul Neamț.

Se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 130…135 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilitații.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. Vom scăpa de ger, iar temperaturile vor crește simțitor în următoarea perioadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a informat că valorile termice de la noi din țară vor crește.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Unde va sufla vântul cu peste 100 km/h

Cele de pe timpul zilei vor fi în jurul celor specifice pentru luna în care ne aflăm, în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului maximele vor fi de – 1 grade și 9 grade Celsius.

Minimele vor fi între – 5 și 3 grade, anunță specialiștii, pentru ziua de vineri.

Cerul va fi înnorat în toată țara, în afară de zonele sudice. De asemenea, sunt șanse să aibă loc ninsori în zona Carpaţilor Orientali.

ADVERTISEMENT

Se va depune polei în anumite zone

În Maramureş şi nordul Crişanei se va depune polei, iar pe timpul nopții vor fi precipitaţii mixte local în nord, în est şi pe spaţii restrânse în centru.

Vineri, vântul va sufla foarte puternic, cu o viteză de peste 100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

ADVERTISEMENT

În Moldova, sudul Banatului şi al Olteniei rafalele pot atinge 55…60 km/h. Poate apărea ceață pe arii restrânse.

În ceea ce privește anunțul pentru București, prognoza meteo arată că temperaturile sunt mai mari decât ar fi normal, maximele fiind de 6-7 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea sâmbătă

Vremea va fi chiar mai caldă de atât în prima zi de weekend. Totuși, noaptea va fi mai frig decât în zilele ce au trecut.

Maximele anunțate de meteorologi sunt între 2 şi 9 grade Celsius, iar minimele sunt între -10 şi -1 grad Celsius.

La munte vor cădea ninsori, iar în restul zonelor poate fi lapoviță sau precipitații mixte.

Vântul va sufla cu putere la munte, dar și în regiunile estice şi sud-estice şi pentru scurte perioade în centru şi sud-vest.

Dimineața, dar și pe timpul nopții se va forma ceață, cu precădere în sud și vest.

În Capitală, temperaturile înregistrate vor fi de de 8-9 grade Celsius pe timpul zilei. Noaptea, ele vor fi în jurul valorii de 2 grade și se va semnala ceață.

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă.

ADVERTISEMENT