News

Schimbare radicală a vremii. Vara revine în forță. Zonele cu 30 – 31 de grade

Meteorologii de la ANM anunță o schimbare radicală a vremii în următoarele zile. Vara revine în forță în mai multe zone, în final de septembrie. Vor fi maxime de 30 - 31 de grade.
24.09.2022 | 18:27
Schimbare radicala a vremii Vara revine in forta Zonele cu 30  31 de grade
Temperaturi de vară în final de septembrie. În ce zone vor fi 30 - 31 de grade. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vara a plecat calendaristic din România, însă valorile termice demne de luna iulie se reîntorc. ANM prognozează un final de lună septembrie extrem de călduros în unele zone.

Temperaturi de vară în final de septembrie. În ce zone vor fi 30 – 31 de grade

În ultimele zile, cu greu s-au mai depășit 20 – 22 de grade Celsius în zona României.

De săptămână viitoare, în a doua sa parte, sunt posibile maxime de peste 29 – 30 de grade, chiar 31 de grade, conform ANM. Cel mai cald va fi în sud-estul Munteniei și în vestul Dobrogei.

ADVERTISEMENT

”Este posibil ca pe parcursul acestei săptămâni şi mai ales în a doua parte a acesteia să consemnăm valori de 29-30 de grade, posibil izolat în partea de sud-est a ţării valori de până la 30-31 grade Celsius.

Dacă mâine vom consemna valori care la scara întregii ţări să se situeze între 18-26 de grade, de luni deja săptămâna va debuta cu temperaturi în creştere.

ADVERTISEMENT

În est şi sud-est vremea va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în ţara noastră.

Acest aspect termic va fi de interes pe tot parcursul săptămânii când ziua de marţi va aduce temperaturi de 29-30 de grade în sud-estul Munteniei sau în vestul Dobrogei”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Zonele în care revine furtunile specifice sezonului cald

Concomitent cu întoarcerea căldurii, vor reveni și manifestările de instabilitate specifice sezonului cald.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune că vom avea parte și de furtuni. Acestea vor prefera zonele de nord, nord-vest și centru. Se vor semnala averse torențiale care pot lăsa cantități de peste 10 – 15 litri pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să menționam şi perioadele de instabilitate, pentru că pe fondul încălzirii vom consemna şi averse torenţiale în partea de nord, nord-vest, centrul ţării acolo unde cantitățile de apă pot depăși izolat 10-15 litri/mp, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Până atunci să ne bucurăm de întoarcerea anotimpului de vară”, a mai adăugat directorul ANM la postul de știri amintit.

ADVERTISEMENT
Tags: