News

Schimbare radicală în cazul Sorina. Ce s-a întâmplat la tribunal cu cererea de anulare a adopției

Cazul Sorinei, fata adoptată cu scandal de familia Săcărin, este departe de a se fi încheiat. Asistenții maternali de la Baia de Aramă, acolo unde fata a crescut până la 8 ani, continuă lupta prin tribunale.
01.11.2021 | 12:30
Schimbare radicala in cazul Sorina Ce sa intamplat la tribunal cu cererea de anulare a adoptiei
Soții Șărămăt continuă să se bată prin tribunale, încercând să obțină anularea adopției Sorinei de către familia Săcărin
ADVERTISEMENT

Sorina, fata adoptată cu scandal în vara lui 2019 de familia Săcărin, pe care a urmat-o în Statele Unite, a vorbit recent despre problemele copiilor care nu au o familie și care vor să nu mai fie dați în plasament.

”Când o familie vrea să adopte un copil, adulții ar trebui să le spună copiilor, este grozav vei avea o viață mai bună, îți vei face prieteni noi. Copiii au dreptul să aibă o familie reală, naturală sau adoptivă și să nu fie prinși în plasament toată viața lor!”, a mărturisit Sorina, invitată să ia cuvântul în cadrul proiectului online ”Forma Schimbării. Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”.

ADVERTISEMENT

”Sorina va milita pentru drepturile copilului”

”Sorina spunea că va milita pentru drepturile copilului la o familie și mai ales că va vorbi despre faptul că asistenții maternali trebuie să-i ajute pe copii să meargă către familiile lor și nu să-i pună să plângă când vin familiile, să nu le spună că acești oameni le vor răul, să nu-i pună să spună că nu vor să meargă într-o familie”, au comentat atunci organizatorii.

Potrivit fotografiilor și mesajelor publicate pe internet de familia Săcărin, Sorina a uitat definitiv de Vasile și Mariana Șărămăt, cuplul de asistenți maternali care au crescut-o în casa din Baia de Aramă până la vârsta de 8 ani.

ADVERTISEMENT

Plecată cu mare scandal din sânul familiei Șărămăt, în iulie 2019, Sorina le-a transmis asistenților maternali care au crescut-o un mesaj video în care le spune acestora că va veni în vizită în România doar dacă vor înceta cu acțiunile deschise în justiție.

Vasile Șărămăt: ”Avem dovezi clare că s-au depus falsuri în dosar!”

Încercând să demonstreze că adopția Sorinei s-a făcut ilegal, soții Șărămăt au deschis mai multe procese, printre care unul vizează obținerea anulării adopției Sorinei pe motiv că în dosar s-au folosit documente false.

ADVERTISEMENT

Numai că, din păcate pentru asistenții maternali din Baia de Aramă, magistrații au respins recent, în primă instanță, cererea lor, așa cum a declarat Vasile Șărămăt, în exclusivitate pentru FANATIK.

”La ultima înfățișare, judecătorii ne-au respins cererea de anulare a adopției, dar am făcut apel și sperăm în continuare. Nu știu cum s-a putut lua o astfel de decizie, pentru că noi avem dovezi clare că s-au depus falsuri în dosar”, a punctat Vasile Șărămăt.

ADVERTISEMENT

Asistenții maternali se bazează pe Curtea de Apel București

”Noi avem toate dovezile posibile privind falsurile din dosar, dar nu avem voie să le dezvăluim cât încă este procesul pe rol. Totul durează oricum mult prea mult, se întârzie termene cu lunile, motivările vin foarte târziu, e clar că ceva e putred aici!”, a mărturisit Vasile Șărămăt pentru FANATIK.

În ciuda acestei vești, soții Șărămăt – care nu au mai vorbit cu Sorina de când fata s-a stabilit în America–  nu renunță la luptă și declară că vor merge până în pânzele albe pentru a obține anularea adopției Sorinei.

”Știm că e foarte greu să mai schimbăm ceva, dar vom merge până la capăt. Avem nădejde și în Curtea de Apel București, și în alte instanțe că, până la urmă, dreptatea va ieși la iveală!”, a încheiat Vasile Șărămăt.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori