Schimbare uimitoare în Codul Rutier! În ce condiții se ridică toate mașinile

Alexandra Chivu   
în HotNews
20/03/2019, 13:47
Schimbare uimitoare în Codul Rutier! În ce condiții se ridică toate mașinile GALERIE FOTO
Schimbare uimitoare în Codul Rutier!

Codul Rutier, schimbare uluitoare pentru românii stabiliți în Italia. Toate mașinile vor fi ridicate ori se vor da amenzi usturătoare după cum prevede noul Cod din Peninsulă. Mai exact, conform noii legislații, persoanele care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile, le este interzis să circule cu mașini înmatriculate în străinătate.

Schimbarea Codului Rutier italian a pus românii pe jar

Anunțul a fost explicat și de Ambasada României din Italia, pe contul său de Facebook. „Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro și 2.848 euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public.

În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, a informat Ambasada României.

Schimbare uimitoare în Codul Rutier! În ce condiții se ridică toate mașinile
În ce condiții se ridică toate mașinile

Noile prevederile nemulțumesc românii

O primă victimă a oamenilor legii a fost un român, în vârstă de 50 de ani, care conducea un Audi înmatriculat în România. „Marţi după-amiază, în timpul unor verificări, agenţii au oprit pe strada Baracchini din Florenţa un Audi cu plăcuţe de înmatriculare româneşti, informează La Repubblica.

La volanul autoturismului se afla un român în vârstă de 50 de ani, care locuia în Italia de mai bine de 10 ani. În urma verificării documentelor şoferul român a primit o amendă de 498,40 euro. Amenda a fost plătită pe loc de bărbatul român iar maşina i-a fost sechestrată”, a scris bărbatul, spunând că sancționat de poliție a fost și un chinez, ce locuiește în Italia de 7 ani și care conduce un automobil înmatriculat în Spania.

Închide ×