Fotbal intern

Schimbare uriașă în Cupa României! Se va juca la fel ca în turneele de tenis de Mare Șlem

28.09.2018 | 10:02
Cupa României ar putea să se joace într-un sistem la fel ca cel din turneele de tenis
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal pregătește o schimbare uriașă în Cupa României, cea de-a doua competiție internă! Astfel, întrecerea se va desfășura la fel ca turneele de tenis, cu tot panoul tras la sorți încă de la început și cu capi de serie stabiliți exclusiv pe baza coeficienților din Cupă înregistrați în ultimii cinci ani.

Cei de la Casa Fotbalului susțin că în acest mod ar fi stimulate suplimentar și echipele mai mici, care nu se arată prea interesate de Cupă și pentru că sunt conștiente că nu pot produce în fiecare tur câte o surpriză, drept pentru care abandonează competiția și trimit jucători neexperimentați în teren. Totuși, dacă noul sistem va fi adoptat, o echipă care reușește să scoată din joc un cap de serie va prelua automat locul acesteia și mai ales traseul ei către ultimul act.

ADVERTISEMENT
Schimbare uriașă în Cupa României! Raul Rusescu se bucura dupa golul marcat in meciul de fotbal dintre Unirea Alba Iulia si FCSB, din cadrul Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul Minaur din Zlatna, joi 27 septembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
FCSB ar fi cap de serie în noul format gândit de cei de la Casa Fotbalului pentru Cupa României

Schimbare uriașă în Cupa României!

Federația a gândit și un plan de început al competiției. Astfel, totul s-ar face pe baza unor calcule care trebuie să genereze un coeficient al ultimilor cinci ani pentru fiecare echipă în parte. În acest sistem, Concordia Chiajna este marea perdantă de până acum. Gruparea ilfoveană nu ar avea nicio șansă să fie aleasă printre capii de serie din cauza traseului slab avut în ultimele sezoane. În ultimele 6 participări, inclusiv cea din acest sezon, Chiajna a fost eliminată, cu o singură excepţie, încă din faza 16-imilor de finală, adică din primul tur în care a intrat.

Sunt însă și formații care au anunțat în premieră că anul acesta luptă din greu pentru Cupa României. Actualul sezon vine cu o miză uriașă. Echipa care va câștiga competiția şi în cazul în care este alta decât campioana, va fi singura reprezentantă a noastră care nu va intra din primul tur preliminar al cupelor europene în 2019-2020.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri