News

Schimbare uriașă la ENGIE România. Ce se întâmplă în compania care are peste două milioane de clienți

Modificare majoră la ENGIE România. Ce a anunțat firma numărul 1 pe piața de gaze naturale, cu peste 2 milioane de consumatori.
22.05.2023 | 17:55
Schimbare uriasa la ENGIE Romania Ce se intampla in compania care are peste doua milioane de clienti
Modificare majoră la ENGIE România. Ce a anunțat firma numărul 1 pe piața de gaze naturale, cu peste 2 milioane de consumatori. Sursa foto: forbes.ro
ADVERTISEMENT

Schimbare uriaşă în firma creată în anul 2000 după ce Guvernul României a hotărât restructurarea Romgaz, rezultând în acest fel Distrigaz Sud. Ce se întâmplă în compania care are peste două milioane de clienţi.

Modificare majoră la ENGIE România. Ce a anunțat firma numărul 1 pe piața de gaze naturale, cu peste 2 milioane de consumatori

ENGIE România a făcut un anunț prin care spune că în perioada imediat următoare va intra în vigoare o modificare majoră. Firma numărul 1 pe piața de gaze naturale, cu peste 2 milioane de consumatori, a făcut un pas important.

ADVERTISEMENT

Subsidiara locală a grupului francez de energie și utilități a transmis că mandatul lui Eric Stab se încheie. După 13 ani de activitate acesta renunță la postul de CEO, însă își va continua cariera profesională în cadrul grupului.

Mai exact, de la 1 iunie 2023 va fi CEO al ENGIE Germania, postul din România urmând să fie ocupat de adjunctul său Nicolas Richard. Acesta este în momentul de față Director General Adjunct ENGIE România și CEO ENGIE Servicii și ENGIE Building Solutions.

ADVERTISEMENT

„Începând cu 1 iunie 2023, Grupul Engie îl numește pe Nicolas Richard, în prezent director general adjunct Engie România și CEO Engie Servicii și Engie Building Solutions, în funcția de CEO al ENGIE România”, a anunțat companie, notează profit.ro.

Cine este Nicolas Richard, noul CEO ENGIE România

Nicolas Richard, noul CEO ENGIE România, a început să lucreze în cadrul grupului în anul 2000. Până acum a dobândit o experiență foarte vastă în activitățile principale, printre care se numără: Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei și Soluții Energetice.

ADVERTISEMENT

A muncit în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate. În 2003 s-a alăturat Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE). În plus, a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (ENGIE România de azi).

De asemenea, a coordonat activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria și Austria. Mai târziu, noul CEO ENGIE România a fost responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din țara noastră.

ADVERTISEMENT

O perioadă destul de lungă a condus o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. Nicolas Richard a revenit în România la sfârșitul anului 2016.

La momentul respectiv i-a fost încredințată activitatea de marketing și de vânzări. Din anul 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE România. Una dintre prioritățile sale este de a continua strategia de decarbonizare a propriilor activități.

În aceeași notă, vrea să vină în sprijinul clienților cu soluții și să îi susțină în acest demers. O altă miză este dezvoltarea portofoliului de active regenerabile și de a asigura tranziția rețelelor ENGIE pentru a distribui gaze cu emisii reduse de CO2.

ADVERTISEMENT