Sport

Schimbarea de la Dinamo! Oficialii “câinilor” au schimbat numele echipei după notificarea lui Nicolae Badea

La o lună de la notificarea primită de la Nicolae Badea, oficialii celor de la Dinamo au schimbat numele, dar şi celelalte elemente pentru care a fost formulată somaţia. Noua siglă urmează să fie anunţată pe 14 mai.
11.05.2022 | 13:15
Schimbarea de la Dinamo Oficialii cainilor au schimbat numele echipei dupa notificarea lui Nicolae Badea
Schimbarea de la Dinamo! Oficialii "câinilor" au schimbat numele echipei după notificarea lui Nicolae Badea. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo trece printr-un uriaş proces de rebranding. Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a primit o notificare de la Nicolae Badea prin care le este interzis să mai folosească denumirea “FC Dinamo Bucureşti” şi siglele cu câinii, în scopuri comerciale.

Oficialii “câinilor” au schimbat numele echipei după notificarea lui Nicolae Badea

Oficialii s-au mişcat rapid şi au început procesul de schimbare a numelui şi siglei. Astfel, numele “FC Dinamo Bucureşti” a dispărut de pe conturile oficiale de pe reţelele de socializare, dar şi de pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Aşa cum FANATIK a anunţat, noua denumire a echipei va fi “Dinamo 1948”, aşa cum este şi noua denumire a site-ului oficial: dinamo1948.ro. În plus, de pe contul de Facebook au dispărut atât numele, cât şi sigla veche.

Dinamo 1948
Dinamo 1948

Pe contul de Facebook nu mai apare numele “FC Dinamo” şi nici sigla

Contul oficial al echipei nu mai este “FC Dinamo Bucureşti”, ci “Dinamo Bucureşti”, iar poza siglei clubului a fost înlocuită cu o fotografie din Peluza Cătălin Hîldan până când va fi votată noua siglă.

ADVERTISEMENT

Sigla cu cei doi câini şi denumirea “FC Dinamo Bucureşti” poate fi folosită din punct de vedere sportiv, astfel că, până la finalul sezonului, “câinii” vor evolua pe tricouri cu vechea siglă şi vor avea denumirea “FC Dinamo Bucureşti”.

Pe data de 14 mai va fi dezvăluită noua siglă a clubului, care va fi votată dintre cele cinci rămase în concurs. În total vor fi cinci comisii care vor decide noua siglă a lui Dinamo: fani, comisie DDB, legendele clubului, cei mai importanţi jucători din actualul lot şi, în fine, reprezentanţii de marketing.

ADVERTISEMENT
Cont Facebook
Cont Facebook

Opţiunile pentru noua siglă stârnesc controverse!

Însă, acest proces de rebranding stârneşte controverse în ceea ce priveşte foştii dinamovişti. Cele cinci opţiuni din care se va alege noua siglă nu sunt pe placul tuturor, mai multe nume cu greutate de la echipă criticând design-ul lor.

Din punct de vedere sportiv, Dinamo se pregăteşte de meciurile de baraj. Iar cel mai negru scenariu este ca echipa să utilizeze noua siglă în Liga 2. Cel mai probabil, “câinii” vor lupta cu U Cluj pentru un loc în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea a ameninţat cu despăgubiri de 1.000.000 de euro

Conform notificării, dacă cei de la Dinamo nu ar fi dispus la schimbarea numelui şi a siglei, Nicolae Badea ar fi fost îndreptăţit să ceară 1 milion de euro despăgubiri:

“În cazul în care nu veţi înţelege să vă conformaţi celor solicitate, vom depune toate eforturile pentru a obţine respectarea drepturilor noastre, restabilirea ordinii garantate prin norma imperativă a legii, recunoaşterea drepturilor exclusive şi sancţionarea persoanelor care se fac vinovate de astfel de fapte.

Mai mult, înţelegem să ne cuantificăm prejudiciul suferit, la acest moment, separat de faptele ulterioare ale societăţii dumneavoastră la suma de 1.000.000 de euro”, se arată în notificarea publicată în exclusivitate de FANATIK.

  • 14 mai este data la care se va alege noua siglă a clubului
  • 1.000.000 de euro solicită Nicolae Badea pentru folosirea numelui şi siglei Dinamo

 

ADVERTISEMENT