Sport

Schimbarea de la EURO 24 devine lege și în cupele europene. FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Corvinul sunt obligate să o respecte

Echipele României care vor juca în cupele europene, FCSB, CFR Cluj, U Craiova și Corvinul Hunedoara au primit vestea de la UEFA în legătură cu noua lor politică.
05.07.2024 | 19:23
Schimbarea de la EURO 24 devine lege si in cupele europene FCSB CFR Cluj Universitatea Craiova si Corvinul sunt obligate sa o respecte
FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova și Corvinul Hunedoara vor avea de respectat noile reguli UEFA. sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

În cadrul UEFA EURO 24 a fost introdusă o nouă politică în legătură cu gestionarea relației dintre arbitri și jucătorii de pe teren. Legea are scopul de a spori comunicarea cu privire la deciziile arbitrilor și a încrederii din partea ambelor părți.

O nouă lege fair-play în cupele europene

UEFA a promulgat această lege prima dată în cadrul EURO 24 și s-a dovedit de mare succes. A fost apreciată de fotbaliști și de public, iar UEFA vrea să continue acest demers.

ADVERTISEMENT

„Fair play-ul și respectul sunt valori pe care fotbalul, cel mai popular joc din lume, trebuie să le transmită societăților noastre” ,a scris UEFA.com.

Oficialii UEFA au început să vadă situația diferit și să se bazeze pe respectul în teren dintre jucători și delegații oficiali ai partidei.

ADVERTISEMENT

Noul sezon de cupe europene va implementa aceste reguli

Începând cu noul sezon de cupe europene de anul acesta, UEFA va extinde noua politică pentru toate competițiile sale. Arbitri au acum un dialog deschis cu echipele pentru explicarea deciziilor importante, inclusiv cele care implică analiza VAR.

Informațiile vor fi oferite doar căpitanilor echipelor, aceștia fiind unicii jucători care au dreptul să vorbească cu arbitrul și să solicite lămuriri într-un mod manierat.

ADVERTISEMENT

Căpitanii de echipă mai au o responsabilitate în plus. Trebuie păstreze o barieră de decență între arbitru și jucători și să se asigure că niciun coechipier nu face gesturi provocatoare la adresa „centralului”.

Dacă portarul este căpitan, se va nominaliza încă un jucător autorizat

În cazul în care căpitanul echipe este portarul, iar distanța de acțiune este una considerabilă, echipa va nominaliza un jucător de câmp ce are atribuțiile căpitanului cu privire la dialogul cu arbitrul.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul ales poate discuta cu „centralul” despre o neclaritate în timpul jocului, iar arbitrul va fi obligat să îi ofere explicațiile necesare.

În caz contrar, jucătorii care ignoră aceste reglementări și se vor apropia de arbitri pentru a cere socoteală, sau pentru a acționa cu lipsă de respect, vor fi avertizați corespunzător.

În ce competiții vor juca echipele românești

FCSB, campioana României și deținătoarea Supercupei României, va juca primul tur preliminar de Champions League împotriva formației San Marineze, AC Virtus.

Pe de altă parte, CFR Cluj și Universitatea Craiova vor juca preliminarii de Conference League. CFR o va întâlni în turul doi preliminar pe Neman Grodno din Belarus, iar la Craiova înca nu s-a determinat adversara din turul doi preliminar. În timp ce Corvinul Hunedoara va juca primul tur preliminar de Europa League contra echipei maghiare Paksi FC.

În aceste condiții, toate echipele românești angrenate în competițiile europene trebuie să se supună noului amendament implementat de UEFA, cu privire la modul de interacționare cu arbitrul partidei.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Cea mai proastă veste pentru șoferi. Îi va ustura la buzunar
Cea mai proastă veste pentru șoferi. Îi va ustura la buzunar
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați