Sport

Schimbarea la faţă! FCSB a uitat umilinţa cu Silkeborg şi câştigă clar duelul cu UTA Arad! Darius Olaru, marele câştig al lui Dică

FCSB a câştigat mai clar decât o arată scorul duelul cu UTA Arad, 2-1. Darius Olaru a dat tonul unei victorii de care roş-albaştrii aveau nevoie ca de aer.
16.10.2022 | 22:33
Schimbarea la fata FCSB a uitat umilinta cu Silkeborg si castiga clar duelul cu UTA Arad Darius Olaru marele castig al lui Dica
Darius Olaru, unul dintre cei mai buni jucători în FCSB - UTA Arad. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a câştigat cu 2-1 duelul cu UTA Arad şi urcă spectaculos în clasament, de pe locul 13 până pe 7. Umilinţa cu Silkeborg a fost dată uitării, evoluţia roş-albaştrilor fiind excelentă în faţa echipei lui Ilie Poenaru.

Umilinţele cu Silkeborg au alungat fanii de la stadion!

Înfrângerile dure cu Silkeborg sunt greu de digerat de fanii celor de la FCSB, care nu s-au înghesuit pe Arena Națională pentru meciul cu UTA. Rănile provocate de danezi sunt încă prea adânci și încă nu au apucat să se închidă pentru fanii roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, doar 7000 de fani au fost prezenți pe stadion la meciul cu “Bătrâna Doamnă”. Galeria roş-albaştrilor nu a părăsit echipa şi a fost alături de jucătorii lui Dică, în ciuda faptului că la 0-5 cu Silkeborg, au părăsit peluza.

De la Arad au venit aproximativ 30 de fani, care au ajuns în minutul 15, “bucurându-se” de o primire ostilă din partea Peluzei Nord. Pe teren, FCSB a fost transformată complet faţă de meciul cu Silkeborg.

ADVERTISEMENT
Galeria FCSB în meciul cu UTA Arad. Sursa: Fanatik
Galeria FCSB în meciul cu UTA Arad. Sursa: Fanatik

FCSB, start lansat cu UTA! Darius Olaru, imperial în startul meciului

A dominat încă din start meciul, iar dorinţa, poate uneori prea arzătoare, pentru a şterge umilinţele din Conference League, s-a soldat cu un fault dur al lui Pantea în minutul 2. Fundaşul celor de la FCSB s-a ciocnit cu Vukcevic la un duel aerian care putea să iasă urât.

Pantea a fost avertizat cu cartonaş galben pentru intrare. În comparaţie cu Silkeborg, am regăsit jocul combinativ la FCSB, cel pe care echipa îl pierde în Conference League. Pasele au fost din nou legate, iar Olaru s-a transformat în mijlocaşul care impresiona pe toată lumea în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Olaru a deschis scorul cu un şut din afara careului! Compagno, la un pas de a dubla avantajul

Jocul bun al gazdelor a dus la deschiderea scorului. Darius Olaru şi-a încununat evoluţia bună de până atunci cu un gol din afara careului. A primit mingea în centru, nu a stat pe gânduri şi l-a executat pe Iacob. 1-0 pentru gazde din minutul 16.

Bucuria jucătorilor de la FCSB după gol. Sursa: Fanatik
Bucuria jucătorilor de la FCSB după gol. Sursa: Fanatik

UTA a replicat trei minute mai târziu prin şutul periculos al lui Anton, respins în corner de un fundaş. UTA a fost palidă în început de meci, fără vlagă. Iar FCSB putea profita şi să facă 2-0. În minutul 21, Compagno şi-a arătat din nou calităţile în faţa porţii şi a deviat subtil din poziţie foarte grea.

ADVERTISEMENT

Cordea nu a acceptat cadoul lui Abeid! A ratat singur cu portarul

Mingea a lovit bara şi a rămas în faţa porţii goale, de unde a fost respinsă în corner de un fundaş. Tot roş-albaştrii au avut iniţiativa şi au mai ratat o şansă importantă de a-şi majora avantajul, în minutul 35.

Andrei Cordea a primit un cadou de la Aly Abeid, a scăpat singur cu Iacob, însă nu a putut să îl învingă pe portarul arădean. Ocazii mari ratate de FCSB care putea să îşi facă meciul uşor înainte de pauză. La cabine s-a intrat cu scorul de 1-0, după o repriză dominată de roş-albaştrii.

FCSB a început tare şi partea secundă! Florinel Coman a trimis în bară

FCSB a revenit de la cabine în aceeaşi formulă. Nici nu avea Dică ce să schimbe pentru că echipa a funcţionat. Iar roş-albaştrii au continua să atace şi în startul reprizei secunde, Florinel Coman irosind prima şansă a reprizei.

Căpitanul roş-albaştrilor a luat pe cont propriu o acţiune în banda stângă, finalizată cu un şut la colţul lung, care a lovit bara. Din nou, UTA a fost ocrotită de şansă. Au urmat minute fără ocazii la cele două porţi, până la o nouă ratare uriaşă a celor de la FCSB.

Sarabandă de ratări la poarta lui Iacob!

În minutul 66, roş-albaştrii au avut o acţiune de atac foarte cursivă, care l-a pus pe Florinel Coman în poziţie excelentă. Însă, şutul cu latul al “şeptarului” a trecut la o palmă de poartă. Un joc foarte solid pentru FCSB, dar prea multe ratări pentru elevii lui Dică.

Sarabanda ratărilor a continuat şi lovitura de cap a lui Răzvan Oaidă a fost respinsă in extremis de Florin Iacob. Mijlocaşul putea plasa mai bine mingea, mai ales că a fost singur singurel, în şase metri.

Dawa şi Tamm au adus siguranţă în defensiva roş-albaştrilor!

Defensiv, Dawa şi Tamm au oferit siguranţă, însă ar fi nedrept să facem comparaţii cu Haruţ şi Bouhenna, care au fost pe teren joi, cu Silkeborg. Nici evoluţiile lui Postolachi, Stahl sau Otele nu se pot compara cu Jorgensen, Kusk sau Helenius.

Ilie Poenaru i-a dat 10 minute şi lui Claudiu Keşeru, fostul atacant al celor de la FCSB, plecat în vară. Dar şi după minutul 80, tot FCSB a fost cu ocaziile. Tavi Popescu a fost aproape de primul gol din acest sezon, şutul său fiind respins de Iacob, care a avut multă treabă pe Arena Naţională.

Final încins de meci! Două goluri şi o ratare uriaşă în prelungiri

Până la urmă, FCSB a reuşit să îşi majoreze avantajul. Andrea Compagno a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 88, după un henţ făcut în careu comis de Vukcevic. Dar nu avea să fie finalul meciului.

Claudiu Keşeru a marcat în urma unei faze fixe. Apărarea celor de la FCSB a funcţionat ceas până în minutul 90+2 când fostul atacant al roş-albaştrilor a profitat de o gafă în lanţ a defensivei.

Arădenii s-au aruncat în atac, iar FCSB a avut timp să mai rateze o ocazie rarisimă. Darius Olaru a scăpat singur cu Iacob, a încercat să îl drbileze, dar portarul a respins mingea. S-a încheiat 2-1, iar FCSB face un salt spectaculos în SuperLiga, de pe locul 13 până pe 7.

Vizita lui Gigi Becali i-a trezit pe jucătorii lui Dică!

Vizita intempestivă a lui Gigi Becali la baza din Berceni i-a trezit pe roş-albaştrii, care au avut o evoluţie solidă, însă rămân în continuare problemele la finalizare ale echipei. FCSB a ratat enorm şi asta putea să îi coste.

FCSB este mai liniştită în acest moment. A treia victorie consecutivă în SuperLigă propulsează echipa roş-albastră la limita play-off-ului, cu două restanţe de jucat. Arădenii au şansa peste câteva zile la revanşa împotriva FCSB-ului, meciul de Cupă dintre cele două formaţii fiind programat miercuri, de la 21:00.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,32 este cota pentru „2 solist” la UTA Arad – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT