Sport

Schimbarea lui Thomas Tuchel cu Graham Potter a costat-o pe Chelsea cât bugetul FCSB pe patru ani 

Graham Potter este noul antrenor al lui Chelsea. Londonezii au plătit o clauză de reziliere uriașă care ar acoperi bugetul FCSB pe patru sezoane.
08.09.2022 | 18:46
Schimbarea lui Thomas Tuchel cu Graham Potter a costato pe Chelsea cat bugetul FCSB pe patru ani
Chelsea a cheltuit cu instalarea noului antrenor, Graham Potter, o sumă de bani care ar acoperi bugetul FCSB pentru patru sezoane. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Startul ezitant de campionat, eșecul cu Dinamo Zagreb din Liga Campionilor și refuzul de a-l accepta pe Cristiano Ronaldo l-au îndepărtat pe Thomas Tuchel de pe banca lui Chelsea. Graham Potter e noul manager al ”albaștrilor”.

Chelsea plătește o avere pentru instalarea lui Graham Potter

Noul patron al lui Chelsea a pus piciorul în prag după ultimul eșec al londonezilor 0-1 cu Dinamo Zagreb din Liga Campionilor. Antrenorul Thomas Tuchel a plătit cu postul eșecul din Croația, dar la mijloc sunt și alte motive care au dus la decizia lui Todd Boehly.

ADVERTISEMENT

Unul dintre lucrurile peste care miliardarul american nu a putut să treacă a fost refuzul lui Tuchel de a-l accepta pe Cristiano Ronaldo în echipă. Portughezul este unul dintre fotbaliștii preferați ai lui Boehly, dar neamțul s-a opus vehement achiziționării lui.

În locul germanului a fost ales Graham Potter de la Brighton, însă instalarea englezului îl costă o avere pe finanțatorul fostei campioanei a Europei. Numai clauza de reziliere a lui Potter era de aproximativ 10 milioane de lire sterline, dar suma ajunge la aproximativ 21 milioane de lire sterline, incluzând și staff-ul noului manager.

ADVERTISEMENT

Boehly nu se uită la bani și pe lângă ”eliberarea” tehnicianului englez va mai achita compensații de încă 15 milioane de lire sterline lui Tuchel și staff-ului său. Astfel, întreaga afacere se ridică la suma de aproximativ 25 de milioane de lire sterline, adică 41,3 milioane de euro, conform presei din Marea Britanie.

Suma este impresionantă chiar și pentru un club precum Chelsea. De altfel, când cifrele vor fi anunțate oficial de gruparea de pe Stamford Bridge, Graham Potter va deveni cel mai scump antrenor din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Cu banii din ”afacerea Potter” FCSB ar avea asigurat bugetul pe 4 ani

Suma impresionantă pe care Todd Boehly o va plăti celor de la Brighton, respectiv lui Thomas Tuchel ar acoperi bugetul vicecampioanei FCSB pe patru ani.

Gigi Becali asigură, conform propriilor declarații, un buget anual de aproximativ 10 milioane de euro la FCSB și este convins că suma alocată este suficientă pentru ca echipa lui să se califice în sezonul viitor în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri nu mai aruncă cu bani așa cum o făcea în anii ce au trecut, când fondul de cheltuieli a roș-albaștrilor ajungea înspre 15 milioane de euro. În acest moment, cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Nicolae Dică este căpitanul Florinel COman. Acesta încasează lunar 20.000 de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,15 este cota pentru ”oaspeții marchează peste 0,5 goluri” la West Ham United – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT