VISUL lui Daum: “Putem reînvia fotbalul Generaţiei de Aur!”

Răzvan Scarlat   
in Fotbal intern
03/08/2016, 10:40
VISUL lui Daum: “Putem reînvia fotbalul Generaţiei de Aur!”

Christoph Daum, noul selecţioner al naţionalei, a declarat că are planuri mari cu “tricolorii”.

“În primul rînd, nu ne vom da bătuţi niciodată, în niciun moment! Vom lupta pînă la ultimul fluier pentru cel mai bun rezultat. Indiferent dacă vom aduce sau vom conduce sau vom fi conduşi pe tabelă, vom da totul, pentru că asta te face să fii fotbalist deosebit. Lumea se va întreba: cum e posibil? Jucătorii conduc cu 3-0 şi tot aleargă, tot bagă aluneacări, tot luptă?! Da, e echipa lui Christoph Daum. La fel de important e să avem disciplină tactică la un nivel înalt. Am să ţin mereu la asta. Vreau ca jucătorii să se gîndească la disciplina tactică.

Trebuie să ajungem să credem, să devină o certitudine, că sîntem invincibili. Orice s-ar întîmpla, nimeni nu poate să ne bată! Chiar dacă sînt mai puternici, nu ne pot învinge! E ceva la care trebuie să muncim mult”, a spus Daum.

Daum a vorbit şi despre greşelile jucătorilor făcute pe parcurs, dar şi despre aşteptările suporterilor români de la “tricolori”: “OK, fă alte greşeli, dar nu pe cele pe care le-ai mai făcut! Asta contează mult la marii jucători. Ei nu fac aceleaşi greşeli de două ori. Vreau să am fotbalişti care să înveţe din greşeli. Pentru că şi dacă ai 33 de ani poţi să schimbi lucrurile, poate mai puţin ca la 18 ani, dar dacă eşti deschis, gata să te adaptezi, poţi să ajuţi astfel echipa. Chiar îmi place acest gen de jucător.

Ştiu că în România oamenii au multe aşteptări. Îşi spun: “OK, a venit un tip din Germania. Va fi mai multă disciplină, independenţă, transparenţă, forţă mentală”. O mulţime de lucruri pe care oamenii le asociază cu Germania. Cred că, pe lîngă astea, pot să aduc şi multă experienţă internaţională în România. Prima dată cînd am lucrat în afara Germaniei, în Turcia, am întîlnit o mentalitate diferită. În anumite circumstanţe, e un pic similară cu ce am întîlnit în România. Dar nu poţi compara Turcia cu România.

Ştiţi mai bine ca mine că fotbalul Generaţiei de Aur a dominat fotbalul european, chiar pe cel mondial. România a fost o adresă de top. A dovedit că are un potenţial remarcabil şi sînt sigur că împreună îl putem reînvia. Sigur, nu pot face totul peste noapte. Nu sînt un Mesia. Sînt un muncitor dedicat şi încerc să fac mai mult decît promit prin vorbe. Asta mă interesează: să vorbesc puţin şi să fac mult”, a spus Daum într-un interviu pentru Gazetă.

Ştirea MOMENTULUI

Contre între Dinamo şi FCSB pentru transferul lui Nistor. “Ofertă de nerefuzat!”/ “Vom lupta cu Becali!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×