Life

Schimbarea pe care o anunță Mark Zuckerberg. Cum s-ar putea numi Facebook

Mark Zuckerberg este decis să facă o schimbare majoră. Vrea să schimbe numele companiei Facebook.
20.10.2021 | 08:53
Schimbarea pe care o anunta Mark Zuckerberg Cum sar putea numi Facebook
ADVERTISEMENT

Facebook ar putea primi cât de curând un alt nume. Surse din cadrul companiei susțin că Mark Zuckerberg se gândește la acest lucru de ceva vreme, iar acum este decis să acționeze.

Se pare că schimbarea s-ar putea produce peste doar opt zile, pe 28 octombrie, atunci când va începe conferința Connect.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu se știe la ce nume s-a gândit Mark Zuckerberg.

Schimbarea pe care o anunță Mark Zuckerberg. Cum s-ar putea numi Facebook

Compania americană Facebook deține mai multe platforme sociale și produse hardware. Surse din interiorul companiei susțin că peste doar opt zile este posibil ca Facebook să primească un alt nume, scrie The Verge. În ultima perioadă, Mark Zuckerberg a fost extrem de preocupat de metavers, și schimbarea numelui s-ar putea să fie legat de acest concept.

Metavers este un concept care a fost folosit mai întâi în filmele SF. Acesta desemnează o rețea care reproduce aproape în totalitate lumea reală. În această lume oamenii se pot transforma așa cu vor și pot interacționeze în mod virtual cum își doresc.

ADVERTISEMENT

În acest moment, realitatea virtuală este folosită în mare parte pentru jocuri. Noua lume virtuală ar putea însă permite să fie folosită pentru orice : excursii, concerte, joacă, muncă, socializare.

Mulți se așteaptă ca noul nume să fie astfel legat de Horizon, numele versiunii VR, nelansată, a Facebook-meet-Roblox. Compania a lucrat la acest proiect în ultimii ani. De curând, numele aplicației a fost modificat în Horizon Worlds.

ADVERTISEMENT

Peste 10.000 de persoane lucrează la produsele hardware în cadrul companiei. Reprezentanții Facebook au anunțat că pentru a putea dezvolta metaversul ar mai avea nevoie de 10-15 ani.

Facebook angajează 10.000 de ingineri IT în Europa

Compania americană a anunțat că vrea să angajeze 10.ooo de ingineri IT în Europa în următorii cinci ani. Aceștia au misiunea de a ajuta la crearea universului metavers, “viitorul internet”, dorit de Mark Zuckerberg.

ADVERTISEMENT

Șeful companiei a decis ca cei 10.000 de ingineri să fie recrutați din Irlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda și Polonia.

Facebook are mai multe birouri în Europa, unde persoanele angajate fac cercetări pe zona de inteligență artificială.

“Europa este extrem de importantă pentru Facebook.

De la mii de angajați din UE până la milioanele de companii care folosesc aplicațiile și instrumentele noastre în fiecare zi, Europa este o parte importantă a succesului nostru, deoarece Facebook este parte în succesul companiilor europene și al economiilor largi”, a scris au Nick Clegg, vicepreședintele Afacerilor globale.

ADVERTISEMENT
Tags: