Sport

Schimbarea radicală produsă de Eugen Neagoe la Universitatea Craiova! „Geană” i-a scos din calcule pe veterani și a întinerit lotul oltenilor

Eugen Neagoe a produs o schimbare radicală la Universitatea Craiova. „Geană” a întinerit lotul oltenilor și a scos din calcule mai mulți veterani din prima parte a sezonului.
23.03.2023 | 09:15
Schimbarea radicala produsa de Eugen Neagoe la Universitatea Craiova Geana ia scos din calcule pe veterani si a intinerit lotul oltenilor
Schimbarea radicală produsă de Eugen Neagoe la Universitatea Craiova! „Geană” i-a scos din calcule pe veterani și a întinerit lotul oltenilor. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova atacă podiumul din SuperLiga cu forțe proaspete, Eugen Neagoe întinerind considerabil lotul alb-albaștrilor. Tehnicianul de 55 de ani a mers pe mâna „perlelor” formației din Bănie și i-a folosit destul de rar pe veteranii oltenilor.

Schimbare radicală produsă de Eugen Neagoe la Universitatea Craiova. „Geană” a întinerit lotul alb-albaștrilor

Oltenii au început sezonul 2022-2023 cu un lot bazat în mare parte pe jucătorii cu experiență la nivelul SuperLigii precum Paul Papp, Bogdan Mitrea, Valerică Găman, Ivan Martic sau Dan Nistor. Pe parcurs s-a alăturat și Giedrius Arlauskis, portarul de 35 de ani care țintea al optulea titlul de campion al României cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și-a creat un prim „11” experimentat la Universitatea Craiova, formație cu care își dorea să ridice trofeul de campioană la sfârșitul primului sezon în Bănie. Cu veterani precum Giedrius Arlauskis, Raul Silva, Paul Papp, Dan Nistor sau Valerică Găman în teren, formația din Bănie avea o medie de vârstă ridicată, uneori de peste 30 de ani.

Lucrurile s-au schimbat odată cu apariția lui Eugen Neagoe pe banca alb-albaștrilor, iar „Geană” a reușit să producă o întinerire bruscă a titularilor Universității Craiova. Tehnicianul a făcut curățenie prin lotul oltenilor și a adus forțe proaspete în Bănie.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a despărțit în această iarnă de Dan Nistor, Giedrius Arlauskis, Paul Papp și Ivan Martic, care este împrumutat la U Cluj până la finalul acestui sezon. Din calculele lui Eugen Neagoe au ieșit și Bogdan Mitrea, Valerică Găman sau Raul Silva, care și-a pierdut locul de titular în favoarea lui Juraj Badelj.

Singurul dintre veteranii din lotul alb-albaștrilor care a primit mai multe minute în tricoul Universității Craiova este Alexandru Mateiu, care nu l-a dezămăgit pe Eugen Neagoe. Mijlocașul de 33 de ani a avut evoluții excepționale la formația din Bănie, fiind apreciat de olteni după derby-ul cu CFR Cluj, scor 2-0.

ADVERTISEMENT

Cea mai scăzută medie de vărstă a titularilor lui Eugen Neagoe a fost în partida cu FC Argeș, scor 1-0, fiind înregristrată la aproximativ 24 de ani. În acea confruntare, „Geană” a trimis șase jucători sub 23 de ani, iar Bogdan Vătăjelu a avut cea mai mare vârstă de pe teren, 29 de ani.

Laurențiu Popescu, Juraj Badelj și David Sala sunt „perlele” trimise în primul „11” de Eugen Neagoe la Universitatea Craiova

Întinerirea titularilor Universității Craiova a început chiar de la postul de portar ocupat în prezent de Laurențiu Popescu, 25 de ani, după plecarea lui Giedrius Arlauskis. Acesta a devenit eroul dintre buturile alb-albaștrilor după paradele de excepție din derby-urile cu CFR Cluj și FCSB.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe a produs schimbări și în apărare în pauza competițională din iarnă, unde Universitatea Craiova s-a întârit cu Gjoko Zajkov, Juraj Badelj și Basilio Ndong. Cei trei s-au impus în primul „11” al alb-albaștrilor, iar tânărul fundaș croat le-a atras atenția rapid oficialilor formației din Bănie.

„Geană” a surprins și prin titularizarea lui David Sala în confruntările cu FC Voluntari și FC Argeș. Tânărul mijlocaș de doar 18 ani a debutat la Universitatea Craiova sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, însă Eugen Neagoe l-a folosit încă din primul minut în doua partide din campionat, atunci când oltenii aveau absențe mari în linia din mijloc.

Un alt jucător eligibil regulii U21 apărut în formula de start a Universității Craiova în această iarnă este Alexandru Ișfan. Internaționalul român de tineret a fost transferat de la FC Argeș în schimbul a încasa 650.000 de euro şi 25% dintr-un viitor transfer, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Juraj Badelj, noua senzație din defensiva Universității Craiova: „Este o mare reușită zic eu și speranță pentru viitor”

Juraj Badelj a debutat pentru Universitatea Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco” împotriva FC Argeș, iar stoperul s-a aflat printre remarcații lui Sorin Cârțu. Într-o intervenție la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, președintele alb-albaștrilor a declarat că fundașul croat este un jucător de calitate.

Din păcate pentru Universitatea Craiova, Juraj Badelj a mai bifat doar 15 minute în confruntarea cu Petrolul Ploiești. Acesta a suferit o leziune musculară, așa cum a anunțat FANATIK în exclusvitate, și nu a putut fi recuperat la timp pentru începutul play-off-ului.

„Ce remarc la partida de aseară e că am câștigat un jucător, fundașul central, pe Badelj, tânăr, născut 2003. Croatul este o mare reușită zic eu și speranță pentru viitor în zona asta să fim asigurați.

Dacă are șansa să fie sănătos și să nu aibă accidentări, e jucător de calitate. Ce nu îmi convine e că avem multe înfrângeri și când ai multe înfrângeri”, spunea Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,28 este cota pentru ”sub 3,5 goluri” la Universitatea Craiova – CFR Cluj

ADVERTISEMENT
Tags: