Sport

Schimbarea regulilor de testare COVID în Liga 1, în linie dreaptă! Ce se pregătește să facă LPF. Exclusiv

Schimbarea regulilor de testare COVID în Liga 1 intră în linie dreaptă. FANATIK a aflat că LPF va înainta propunerea spre aprobare la Comisiile Federației.
14.10.2021 | 16:15
Schimbarea regulilor de testare COVID in Liga 1 in linie dreapta Ce se pregateste sa faca LPF Exclusiv
ADVERTISEMENT

Se schimbă regulile de testare COVID-19 în Liga 1. FCSB a înaintat o adresă către LPF prin care solicită ca și jucătorii vaccinați sau trecuți prin boală să fie testați pentru că pot fi în continuare purtători ai virusului.

Schimbarea regulilor de testare COVID în Liga 1, în linie dreaptă!

Din informațiile FANATIK, majoritatea cluburilor sunt de acord cu propunerea celor de la FCSB, iar LPF este pregătită să înainteze această propunere Comisiilor de la Federație, spre aprobare.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a declarat pentru FANATIK că Liga Profesionistă așteaptă răspunsul tuturor echipelor din Liga 1 și în cursul zilei de joi sau, cel târziu vineri, va transmite propunerea de modificare a regulilor de testare în Liga 1 Comisiilor FRF:

“În cursul zilei de azi vom putea transmite spre Comisiile FRF noua propunere privind regulile de testare COVID-19”

“Încă mai așteptăm răspunsul tuturor echipelor din Liga 1 la această adresă și cred eu, în cursul zilei de azi (n.r. joi) vor putea transmite spre Comisiile FRF noua propunere privind regulile de testare COVID-19. 

ADVERTISEMENT

Este posibil ca începând din etapa viitoare să intre în vigoare, dar nu pot să spun cu siguranță când și dacă se va schimba protocolul de testare”, a spus Ștefan pentru FANATIK.

Protocolul actual nu include testarea jucătorilor vaccinați sau trecuți prin boală!

Protocolul actual nu include obligativitatea testării jucătoriilor vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile. Cei de la FCSB au făcut o adresă pentru schimbarea acestei reguli, argumentând că și vaccinații se pot îmbolnăvi și pot fi purtători ai virusului.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a susținut încă de la început faptul că nu se va vaccina și chiar dacă nu îi obligă pe jucătorii săi să îi ia exemplul, le-a recomandat să nu se vaccineze, de la FCSB fiind doar doi jucători imunizați:

Gigi Becali: “Dacă vor juca cu COVID pot face infarct sau atac cerebral”

„Jucătorii care au vaccin nu sunt testați, dar pot avea coronavirus. Dacă vor juca cu COVID pot face infarct sau atac cerebral. Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren.

ADVERTISEMENT

Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni. Am atac hotărârea Ministerului. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci.

“Le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap”

FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine și îl iubesc și îl ascultă pe patron.

Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate ce ceva periculos”, a spus Becali.

FCSB, mari probleme din cauza infectărilor!

FCSB se confruntă cu mari probleme din cauza infectărilor cu noul coronavirus. La echipă este focar și s-ar putea să abordeze meciul de la Mioveni fără 8 jucători, dar și fără staff-ul tehnic, aflat și el în izolare.

Joi au fost înregistrate 16.383 de noi infectări cu SARS-CoV 2, iar 303 persoane au decedat.

  • 33% este rata de vaccinare a populației României
  • 2 jucători de la FCSB sunt vaccinați

 

ADVERTISEMENT