Sport

Schimbări drastice pregătite de Viitorul: „Am pierdut din identitate! Ne mâhnește greșeala făcută”

14.05.2021 | 20:50
Schimbari drastice pregatite de Viitorul Am pierdut din identitate Ne mahneste greseala facuta
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a vorbit despre sezonul pe care Viitorul l-a avut, de care nu este mulțumit. Oficialul clubului știe care au fost greșelile și anunță schimbări drastice la echipă. 

„Baciul” consideră că Viitorul a pierdut din identitate, iar acesta poate fi unul dintre motivele pentru care echipa pregătită de Cătălin Anghel a ajuns să se lupte pentru salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Gică Popescu consideră că pentru Viitorul ar fi fost mai bine să joace în play-out cu jucători tineri, decât să aibă un lot cu jucători cu experiență, cum s-a întâmplat în acest sezon.

Schimbările drastice pregătite de Viitorul

Gică Popescu a anunțat schimbări drastive pregătite de Viitorul pentru următorul sezon și a dezvăluit că se identitatea clubului va reveni, și anume vor fi promovați mult mai mulți tineri la echipă.

ADVERTISEMENT

„Eu mă aşteptam să fie un declin, era imposibil de evitat acest declin, pentru că în cinci ani cu Gică, la modul cum Gică antrenează, cum cere echipei să reacţioneze, era aproape imposibil să nu avem acest declin.

Nu m-aş fi aşteptam să avem un declin atât de abrupt.  Lucrul care pe noi ne preocupă cel mai mult, dar vom îndrepta anul viitor, este această pierdere a identităţii pe care am făcut-o anul acesta”.

ADVERTISEMENT

„Eram o echipă care în proporţie de 60% avea jucători tineri, crescuţi de noi, în academie. Anul acesta lucrurile s-au inversat”, a mai spus Gică Popescu pentru telekomsport.ro.

Unde s-a greșit în planurile Viitorului

Gică Popescu a recunoscut faptul că odată cu aducerea lui Ruben de la Barrera, el împreună cu Gică Hagi au vrut să îl ajute și i-au creat un lot cu mai mulți jucători cu experiență, însă nu a fost o tactică bună:

ADVERTISEMENT

„Am zis că odată cu aducerea lui Ruben de la Barrera la cârma echipei, să îi facem un lot de jucători cu experienţă. Gică Hagi făcuse performanţă cu jucătorii tineri.

Deci lucrul care ne preocupă şi ne mâhneşte foarte mult este că am făcut această greşeală. Am vrut să-l ajutăm pe Ruben de la Barrera. Vom îndrepta lucrurile şi vom reveni la ce a fost înainte”.

„Eu prefer să fiu în play-out cu jucători tineri, decât în play-off cu jucători de experienţă, pentru că ăsta este proiectul nostru.

În anul următor, unul dintre lucrurile pe care le vom stipula foarte strict este această obligativitate a antrenorului să promoveze jucători”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT