Fotbal intern

Schimbări importante în Liga 1! LPF a anunțat noi modificări în disputarea play-off-ului

09.07.2018 | 10:17
Schimbari importante in Liga 1 LPF a anuntat noi modificari in disputarea playoffului

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat noi modificări în regulamentul Ligii 1. Schimbările se fac la nivelul play-off-ului Ligii 1. Ele vin după ce președintele FRF, Răzvan Burleanu, a insistat pentru trecerea la un sistem de 16 echipe, cerere căreia președintele LPF, Gino Iorgulescu, s-a opus.

Astfel, printre schimbările anunțate de LPF se numără și faptul că primele două echipe clasate în sezonul regular nu se vor mai întâlni în a doua etapă din play-off, ci în ultima. Astfel campioana se poate afla în ultima rundă, într-un meci cu trofeul pe masă între cele mai bune două echipe din L1. Această modificare urmează să intre în vigoare chiar din acest sezon competițional, anunță gsp.ro.

Cum se modifică disputarea play-off-ului din Liga 1

De asemenea, o altă modificare este dată de faptul că echipa clasată pe primul loc va începe tot pe teren propriu, dar nu va bifa şi al doilea meci pe teren propriu, iar derby-ul primelor două clasate se va disputa în ultima etapă: a 5-a a turului şi la final de tot, în a 10-a. Mai mult, locul 1 nu doar că nu va mai avea 3 meciuri la rând în deplasare, dar va alterna în toate cele 10 etape: acasă, deplasare, acasă, deplasare.

Vicecampioana FCSB va începe sezonul 2018/2019 al Ligii I în deplasare, cu Astra Giurgiu, în timp ce campioana CFR Cluj va evolua acasă, cu FC Botoşani, s-a stabilit, joi, în urma tragerii la sorţi efectuate la sediul LPF. Vezi aici programul din prima etapă a Ligii 1.