News

Schimbări importante în programa elevilor, anunţate de Sorin Câmpeanu! Ce se va întâmpla cu orele de sport

Ministrul Educației a anunțat schimbări importante în programa elevilor.
13.08.2021 | 15:35
Schimbari importante in programa elevilor anuntate de Sorin Campeanu Ce se va intampla cu orele de sport
Schimbări importante în programa elevilor, anunţate de Sorin Câmpeanu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a spus că vrea ca în școlile din țara noastră să fie introduse mai multe ore de sport, în condițiile în care acum există deja două astfel de ore, cel puțin în ceea ce îi privește pe elevii din gimnaziu.

Ce schimbări a anunțat minstrul Educației despre orele de sport din școli

Astfel, ministrul a transmis că ar vrea să fie câte două ore de sport pe săptămână pentru toți elevii, indiferent de ciclul pe care îl urmează, ceea ce înseamnă că și elevii de liceu vor avea acest număr de cursuri de educație fizică.

ADVERTISEMENT

„Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus Sorin Cîmpeanu, întrebat despre situația sportului din România și rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, la Realitatea Plus.

Planurile-cadru pentru elevii de liceu vor fi anunțate în această toamnă, a mai transmis ministrul.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă Sorin Cîmpeanu va decide să aloce două ore pentru educație fizică și sport, măsura va fi luată începând de anul viitor.

Școala începe în format fizic, din septembrie. În ce cazuri se revine la orele online

Mai este puțin și elevii se vor întoarce pe băncile școlii. De această dată, anunțul oficialilor este că aceștia se vor întoarce la ore în formatul clasic și cursurile se vor ține cu prezența fizică a elevilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, sunt luate în calcul orice fel de scenarii, a transmis ministrul Educației, care a mai precizat și că, personal, nu vrea să creadă într-o asemenea situație în care elevii români să facă orele din fața calculatorului, de acasă.

„Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit – o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli, având în vedere respectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

Am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii”,  a precizat Sorin Cîmpeanu.

Totuși, cei care vor face orele online sunt copiii cu afecțiuni medicale, precum și cei care dezolvtă simptome de infectare cu cornavirus.

ADVERTISEMENT