Fotbal intern

Schimbări importante în sezonul viitor! Pot retrograda patru echipe din prima ligă la finalul campionatului 2020-2021!

06.08.2020 | 13:20
Schimbari importante in sezonul viitor Pot retrograda patru echipe din prima liga la finalul campionatului 20202021
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al FRF a stabilit astăzi, 6 august, că sezonul viitor de Casa Pariurilor Liga 1 va avea la start 16 echipe, cu două mai multe decât până acum. FANATIK a anunţat soluţia cu 16 echipe încă din 25 iulie.

Nu mai puţin de 13 din cele 14 cluburi din prima divizie au optat pentru această variantă de mărire a numărului de participante.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, președinte LPF și prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, vicepreședinte FRF, și ceilalți membri CEx. au decis îngheţarea clasamentelor actuale.

Două formaţii retrogradate direct şi două la baraj

Din cele 16 formaţii care vor lua startul în sezonul viitor, patru pot retrograda în Liga 2, la finalul campionatului. Conform deciziei Comitetului Executiv, ocupantele locurilor 15 şi 16 vor cădea direct în divizia secundă.

ADVERTISEMENT

Echipele clasate pe poziţiile 13 şi 14 în Liga 1 vor juca meciuri de baraj cu formaţiile care vor termina pe locurile 3 şi 4 în Liga 2. Câştigătoarele vor evolua, în 2021-2022 pe prima scenă, iar pierzătoarele în Liga 2.

Ultimul sezon în care prima divizie a avut 16 echipe a fost 2005-2006, an în care Steaua şi Rapid se întâlneau în sferturile Cupei UEFA. La finalul acelui campionat, a retrogradat FCM Bacău, iar în anul următor s-a trecut la 18 echipe.

ADVERTISEMENT

Sistemul cu 16 formaţii şi 4 la retrogradare, două direct şi două la baraj, a fost folosit ultima dată în 2002-2003. Sportul şi UTA au mers în divizia secundă, iar Oţelul şi Timişoara au jucat baraj. Timişoara a trecut de Gloria Buzău, iar Oţelul a pierdut dubla cu Liberty Oradea, dar gălăţenii au rămas în Liga 1 în cele din urmă.

Dinamo a scăpat de retrogradare!

Prin decizia de mărire a numărului de echipe din Liga 1, Dinamo este salvată de la retrogradare, deşi încheiase pe penultimul loc, cu cinci partide mai puţin disputate.

ADVERTISEMENT

Chindia Târgovişte, ultima clasată, va juca un baraj în dublă manşă cu CS Mioveni, pentru un loc în sezonul viitor de Liga 1. Dacă dâmboviţenii se impun, nicio echipă nu va retrograda în acest an! Anul viitor ar putea fi 4 formaţii care cad.

ADVERTISEMENT