News

Schimbări importante la Legea Pensiilor cerute de un deputat PNL: ”Principiul contributivității să primeze”

06.03.2021 | 18:53
Schimbari importante la Legea Pensiilor cerute de un deputat PNL Principiul contributivitatii sa primeze
ADVERTISEMENT

După membrii Guvernului Cîțu, și ceilalți liberali din Parlament cer modificări la Legea Pensiilor anunțată recent de ministrul Muncii Raluca Turcan. Florin Roman, voce importantă în PNL, consideră că e nevoie de un ”restart total”.

Deputatul spune că, în prezent, cele mai dese întâlniri le are cu pensionari care reclamă diferite inechități, iar instanţele de judecată le dau dreptate.

ADVERTISEMENT

În acest context, Roman spune că în textul noii legi a pensiilor principiul contributivității este cel care trebuie să primeze.

Schimbări importante la Legea Pensiilor cerute de un deputat PNL

Florin Roman, parlamentar PNL, afirmă că ”e nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor, în care principiul contributivităţii să primeze”. Acesta afirmă că cele mai dese întâlniri le are cu pensionari, care reclama diferite inechităţi, iar ulterior li se face dreptate în instanțele de judecată.

ADVERTISEMENT

”Majoritatea celor care vin în audienţe sunt pensionari care reclamă inechităţi în calculul pensiei. Sau discriminări în baza grupelor de muncă neacordate. Regula este că statul nu le dă niciodată dreptate.

Ei nu renunţă la ideea că statul îi fură şi acţionează în instanţă care, de cele mai multe ori, le dă pensionarilor dreptate…nu statului. Asta în cazul în care pe timpul procesului…mai au zile de trăit. Alţii, din păcate, mor până să li se facă dreptate…”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Florin Roman.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Roman, în ultimii ani, dinamica legislativă şi intervenţiile dese asupra actelor normative au făcut mai mult rău decât bine.

”Discriminările pentru cei cu munca egală s-au adâncit. E nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor, în care principiul contributivităţii să primeze”, a mai scris Roman, care consideră că trebuie aplicat principiul ”la muncă egală, plată egală”.

ADVERTISEMENT

Ce spunea ministrul Turcan de viitoarea lege a pensiilor

Recent, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că Guvernul lucrează intens pentru a aduce ”echitate” și ”sustenabilitate” în ceea ce privește sistemul de pensii din România. Raluca Turca a spus că în curând va prezenta primul proiect de lege în speța pensiilor.

”Vom continua efortul de analiză și elaborare a unei noi legi a sistemului public de pensii, demers absolut necesar pentru a avea, în sfârșit, un sistem echitabil și sustenabil”, spunea oficialul Executivului pe 23 februarie.

ADVERTISEMENT