News

Schimbări importante la parcarea Aeroportului Otopeni. Ce se întâmplă cu sistemul cu fisă. Anunțul ministrului Drulă

05.05.2021 | 20:28
Schimbari importante la parcarea Aeroportului Otopeni Ce se intampla cu sistemul cu fisa Anuntul ministrului Drula
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță schimbări importante la parcarea de la Aeroportul Otopeni. Vechiul sistemul cu fisă va deveni istorie, conform promisiunilor oficialului Guvernului.

În curând, parcarea de la Sosiri de la aeroportul Otopeni va fi avea sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare și cu bariere moderne, anunță Drulă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Drulă, despre parcarea de la Aeroportul Otopeni: ”Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă”

Schimbări importante prevăzute la cel mai important aeroport din țară. Ministrul Transporturilor dă asigurări că parcarea de la ”Sosiri” de la Otopeni va fi avea sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare și cu bariere moderne: ”Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, potrivit Digi24.

Oficialul Guvernului Cîțu spune că parcarea de la Aeroportul Otopeni va fi una modernă.

”În sfârşit, vom avea acolo, la sfârşitul lui 2021, parcarea de la Sosiri, supraetajată, cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne…

ADVERTISEMENT

Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea şi aşteaptă toată lumea la cozi”, mai spune ministrul Transporturilor.

Parcările de la Otopeni, modernizate. Costul: 2,8 de milioane de euro

Nu doar sistemul de acces în parcarea de la aeroport se va modifica.  În cadrul proiectului autorităților vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două, aferente aerogărilor Sosiri, respectiv Plecări și trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât și alte cinci parcări auto destinate entităților ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă și punctul de acces în zona tehnică.

ADVERTISEMENT

”Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operațional) care integrează toate informațiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces și plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieșire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaștere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition)”, au transmis reprezentanții CN Aeroporturi București.

Contractul este unul care se ridică la suma de 2.862.433 euro și a fost încheiat cu antreprenorul Altimate SA și conține servicii de proiectare și execuție a lucrărilor, inclusiv asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor.

ADVERTISEMENT