Fotbal intern

Schimbări importante la Universitatea Craiova: Papură va rămâne principal, dar va avea alți colaboratori. Exclusiv

29.12.2020 | 20:29
Schimbari importante la Universitatea Craiova Papura va ramane principal dar va avea alti colaboratori Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a terminat turul Ligii 1 pe locul 2 în clasament, dar va aborda a doua parte a campionatului cu un staff schimbat aproape complet. Corneliu Papură va rămâne antrenor principal și în retur, însă nu va mai avea aceiași colaboratori ca și până acum.

Papură a revenit pe banca Universității la începutul lui noiembrie, după o pauză de 6 luni, el înlocuindu-l pe italianul Cristiano Bergodi, care și-a reziliat contractul în urma înfrângerii suferite pe teren propriu cu Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Oltenii se află la doar două puncte în spatele liderului FCSB, iar obiectivul principal este câștigarea titlului. Un titlu pe care în 2020 l-au ratat incredibil, deși au jucat finala campionatului pe teren propriu cu CFR Cluj.

Schimbări importante la Universitatea Craiova după Anul Nou. Corneliu Papură rămâne principal, dar va avea alți colaboratori

Deși se zvonea că va fi înlocuit la finalul turului de campionat, mai ales că nu reușise să obțină decât un punct din meciurile cu FCSB și CFR Cluj, Corneliu Papură va rămâne, totuși, principalul Universității Craiova și pentru partea a doua a campionatului.

ADVERTISEMENT

Papură a fost reconfirmat în funcție imediat după partida de la Cluj, 0-0 împotriva campioanei, chiar de către patronul Mihai Rotaru. Totuși, acesta a afirmat că vor urma  schimbări importante în cadrul staff-ului: „Ne dorim să aducem oameni în cadrul echipei tehnice. Vrem să îmbunătățim anumite zone din departamentul tehnic, nici vorbă să îl schimb pe Papură. Dorința noastră e să rămână până la finalul sezonului”.

Schimbările de care vorbea Mihai Rotaru vor fi vizibile din 2 ianuarie, când echipa se va reuni după zilele libere acordate de Revelion. Cele mai importante nume care nu se vor mai regăsi printre colaboratorii lui Papură vor fi cele ale secundului Gheorghe Ciurea și ale analistului video Florin Luță. Locul lui Ciurea va fi luat de Octavian Benga, mutare anunțată de FANATIK în exclusivitate încă din 19 decembrie, în timp ce Luță va fi înlocuit de fostul jucător Ionuț Stancu, până acum antrenor la formația secundă a oltenilor. Cel mai probabil, Ciurea și Luță vor fi retrogradați la echipa a doua, care activează în Liga 3.

ADVERTISEMENT

„Domnul Octavian Benga va face parte din staff-ul nostru începând cu 2 ianuarie”Mihai Rotaru, după meciul cu CFR Cluj

Cu toate că patronul Mihai Rotaru spune că este mulțumit de activitatea preparatorului fizic Cornel Blejan, conducerea Universității caută să mai aducă în staff încă pe cineva pe această funcție. Asta nu înseamnă că se va renunța la serviciile lui Blejan, ci că se vrea întărirea unui compartiment unde oltenii dau semne că suferă, echipa neputând ține un ritm susținut mai mult de 60 de minute,

„Nu este adevărat că nu sunt mulțumit de preparatorul fizic. Cred în el, pentru că este un profesionist 100%. Nu suntem o echipă care să ne batem pe pressing sus. Ocaziile mari cu FCSB le-am avut noi. La 2-0 s-a încheiat tot! Trebuia să fie 6-0 pentru ei, dar la pauză putea fi 3-1 pentru noi! Vrem să construim pe cele 60 de minute în care am jucat de la egal la egal. Și FCSB, și CFR Cluj știau că noi nu ducem mai mult de 60 de minute”, a mai declarat Mihai Rotaru referitor la aducerea unui nou preparator fizic la echipă.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va avea un alt medic. Claudiu Stamatescu e inactiv, Andrei Tohăneanu a plecat

O altă problemă pe care conducerea Universității Craiova trebuie să o rezolve urgent este cea a medicului, echipa olteană fiind momentan descoperită la acest capitol. Deși încă mai face parte din staff, Claudiu Stamatescu este inactiv în acest moment, între el și Papură fiind divergențe mai vechi, care au dus la demisia tehnicianului în luna mai.

În plus, și Andrei Tohăneanu, care-i luase locul lui Stamatescu, a decis să părăsească echipa din Bănie, astfel că la reunirea prevăzută pentru 2 ianuarie va veni un medic nou.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 2,05 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT