Pariuri sportive

Schimbări IMPORTANTE în NOUL sezon al cupelor europene! UEFA a făcut anunţul oficial

Abia s-a încheiat faza grupelor din Liga Campionilor şi Liga Europa, iar UEFA pregăteşte noul sezon al competiţiilor europene. Forul continental a oficializat schimbările pentru noua ediţie a...
14.12.2014 | 09:39
Schimbari IMPORTANTE in NOUL sezon al cupelor europene UEFA a facut anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Abia s-a încheiat faza grupelor din Liga Campionilor şi Liga Europa, iar UEFA pregăteşte noul sezon al competiţiilor europene. Forul continental a oficializat schimbările pentru noua ediţie a cupelor europene, una prin care echipele care au coeficient mai mare sînt dezavantajate. 

Principala şi cea mai spectaculoasă schimbare este cea a cîştigătoarei Europa League, care va participa automat în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor. Singura condiţie ca acest lucru să NU se întîmple ar fi ca învingătoarea din Liga Campionilor să nu fie pe locurile calificante din campionatul din care face parte. E un scenariu puţin probabil, mai ales că în ultimii ani, învingătoarele din Ligă, au reuşit să îşi asigure lejer calificarea.

ADVERTISEMENT

enntzg7liehhgylknpgg

Aşadar, finala din 2015 a Europa League de la Varşovia va avea o miză în plus, mai ales că deseori trofeul este cîştigat de echipe care nu reuşesc să încheie campionatul pe locurile ce duc direct în Ligă cum e exemplul ultimei învingătoare din Liga Europa, FC Sevilla.

Schimbare radicală la capii de serie din Ligă

O altă schimbare care dă peste cap calculele echipelor va fi la capitolul capilor de serie din Liga Campionilor. Dacă pînă în acest sezon, primele 7 echipe cu cel mai bun coeficient european plus cîştigătoarea Ligii Campionilor erau capii de serie, această regulă dispare din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Primele 20 de echipe în clasamentul UEFA:

real

În Ligă, capii de serie vor fi campioanele din principalele 7 ţări europene (Spania, Anglia, Germania, Italia, Portugalia, Franţa şi Rusia), calculate după coeficientul de ţară, plus cîştigătoarea Ligii Campionilor. Astfel, mai multe cluburi cu un coeficient solid ar putea avea de suferit, nemaifiind în prima urnă valorică decît în cazul în care vor cîştiga campionatul.

Mai multe calificate în Liga Europa

Liga Europa îşi păstrează în linii mari, regulile şi formatul din acest sezon cu 3 runde preliminare şi una de play-off, grupe şi faze eliminatorii. Dar, se schimbă numărul echipelor care intră în diferitele faze.

ADVERTISEMENT

875591_w2

Astfel, numărul de echipe calificate direct în grupele Ligii Europa se măreşte de la 7 la 16. Cele 16 echipe vor fi: cîştigătoarele Cupei din primele 12 ţărin din clasamentul UEFA (România e pe 15 momentan), plus locul 4 din ţara aflată pe poziţia a 4-a în clasamentul UEFA (Italia) plus locurile 5 din primele 3 ţări în clasamentul UEFA (Spania, Anglia, Germania).

Clasmentul coeficienţilor după ţară:

coefff

În condiţii ideale, o ţară poate trimite în premieră maximum 5 echipe în Liga Campionilor. Se poate întîmpla într-un singur scenariu. Dacă una din ţările care au dreptul să trimită 4 echipe în competiţie (Anglia, Spania şi Germania) are o echipă care cîştigă Liga Campionilor şi nu se află în primele 4 clasate în campionat, se califică automat în grupe. Astfel, primelor 4 locuri din campionat, li se adaugă şi deţinătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!