Schimbări importante pentru elevi! Ce se întâmplă cu tezele semestriale. Anunțul ministrului Educației

Adrian Baciu   
în HotNews
26/10/2020, 11:40
Schimbări importante pentru elevi! Ce se întâmplă cu tezele semestriale. Anunțul ministrului Educației
Schimbări importante pentru elevi! Ce se întâmplă cu tezele semestriale. Anunțul ministrului Educației. Sursa foto: hepta.ro

Anul școlar 2020-2021 este serios afectat de pandemia de Covid-19 care s-a reintensificat și a trimis, în scenariul roșu al cursurilor online, multe unități de învățământ din țară.

În aceste condiții, autoritățile se gândesc la o serie de măsuri menite să atenuează acest impact asupra procesului educațional al elevilor.

Monica Anisie a dat de înțeles că din programa școlară a elevilor de gimnaziu și de liceu ar putea dispărea tezele semestriale.

Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu tezele semestriale

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat, luni, noi schimbări care ar putea avea în învăţământ în contextul complicat al pandemiei. Astfel, tezele ar putea fi eliminate în anul şcolar 2020-2021, iar olimpiadele s-ar putea desfăşura online.

”Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri.

Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a explicat Monica Anisie, potrivit ȘtirileProtv.

Deocamdată se analizează dacă o asemenea decizie de eliminare a tezelor va fi descentralizată, luată doar în județele și școlile unde se impune sau dacă va fi aplicată la nivel național. Măsurile se vor decide etapă cu etapă și vor viza doar anul școlar 2020 – 2021.

Anisie anunță o reducere a materiei

Pe lângă posibila renunțare la teze, Ministrul Educaţiei a mai anunțat un ordin care prevede normele de desfășurare a orelor online.

  • 2500 de școli din România se află în prezent în scenariul roșu din cauza pandemiei de Covid-19

Acest ordin prevede reducerea drastică a materiei, renunțarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petreacă multe ore în faţa calculatorului, dar şi predarea multidisciplinară.

De asemenea, ministrul Educației consideră că profesorii de limba și literatura romană, respectiv de engleză ar putea de exemplu să predea în tandem, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să stea atât de multe ore în fața calculatorului.

Închide ×