News

Schimbări importante pentru pasagerii Aeroportului Henri Coandă. Ce nu vor mai fi obligați să facă

08.09.2020 | 19:27
Schimbari importante pentru pasagerii Aeroportului Henri Coanda Ce nu vor mai fi obligati sa faca
ADVERTISEMENT

Pasagerii Aeroportului Henri Coandă nu mai sunt obligați să treacă prin corturile din fața terminalului.

Așadar, accesul pasagerilor se va face direct de la plecări, începând de miercuri, 9 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că s-a eliminat obligativitatea trecerii prin corturile din fața terminalului, conform News.ro.

Pasagerii de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni se pot îmbarca de la Plecări

„Începând cu data de 9 septembrie, la aeroportul Henri Coandă va fi permis accesul pasagerilor direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului. Rămân însă valabile toate celelalte cerinţe, respectiv măsurarea temperaturii la intrarea în terminal, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanţei de 1,5 metri faţă de celelalte persoane şi purtarea măştii astfel încât să acopere gura şi nasul”, transmite CNAB.

ADVERTISEMENT

Măsurile au fost luate în condițiile în care traficul este redus din cauza pandemiei de Covid-19, dar și pentru că sezonul rece se apropie.

Întreg personalul aeroportului a primit atribuţia să monitorizeze respectarea cerinţelor privind purtarea măştii şi păstrarea distanţei şi, în caz contrar, să solicite intervenţia imediată a poliţiei şi jandarmeriei”, au transmis cei de la CNAB.

ADVERTISEMENT

O altă noutate importantă face referire la accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, TAXI) din fața aerogării Plecări, pentru debarcarea pasagerilor și însoțitorilor acestora.

Totodată se vor redeschide restaurantele și cafenelele, în condițiile în care corturile din fața terminalului vor fi demontate și parcarea va fi redeschisă pentru public, începând cu 11 septembrie.

ADVERTISEMENT

„Rămân valabile pentru pasageri recomandarea de a se prezenta la timp la aeroport, precum şi cea de a respecta semnificaţia indicatoarelor de direcţionare, atât pe fluxul auto din faţa aeroportului cât şi pe fluxurile de pasageri. Reamintim că, în zona aeroportului, circulaţia auto este afectată de lucrările la conexiunea feroviară a aeroportului cu Gara de Nord, lucrări aflate în curs de finalizare”, au precizat reprezentanții aeroportului.

CNAB a avut pierderi în acest an de 27.4 milioane de lei, în contextul în care anul trecut făcea un profit de 193.6 milioane de lei în aceeași perioadă.

CNAB s-a înființat prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

ADVERTISEMENT