News

Schimbări în Cabinetul Ciucă. Sebastian Burduja va fi numit ministru al digitalizării

Se fac schimbări în Cabinetul Ciucă. Sebastian Burduja ar urma să fie numit ministru al cercetării, inovării și digitalizării. Pentru acest fotoliu era vehiculat, până acum, numele deputatului clujean Sabin Sărmaș.
21.04.2022 | 19:35
Schimbari in Cabinetul Ciuca Sebastian Burduja va fi numit ministru al digitalizarii
Când vom scăpa de plimbatul hârtiilor între instituțiile statului. Ministrul Cercetării, anunț despre cloud-ul guvernamental
ADVERTISEMENT

Liberalii ar fi ajuns de comun acord să-l numească pe Sebastian Burduja în fruntea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Asta în condițiile în care, până de curând, numele vehiculat era al celui care a fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României, deputatul clujean Sabin Sărmaș.

Sebastian Burduja ar putea ocupa fotoliul de la Digitalizare

Informația este obținută pe surse de G4media. Hotârârea ce-l vizează pe Sebastian Burduja, actual lider PNL al Sectorului 1 al Capitalei, s-ar fi luat joi după-amiază, în cadrul Biroului Executiv.

ADVERTISEMENT

Tot în Biroul Executiv, liberalii au mai fost de acord ca Marcel Boloș să rămână și în mod oficial ministru al investițiilor și proiectelor europene. De altfel, Iulia Scântei ar putea fi propusă pentru un mandat de judecător la CCR (Curtea Constituțională a României).

Cine este Sebastian Burduja

Revenind la Sebastian Burduja, liberalul are 36 de ani și a ajuns în atenția publică în anul 2009. Atunci, el și-a lansat un ONG pentru studenții de peste hotare.

ADVERTISEMENT

De atunci, a încercat să ocupe roluri în politică. De exemplu, a fost candidat independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL, dar fără prea mult succes.

De asemenea, Burduja este fiul bancherului Marinel Burduja, care a deținut funcția de vicepresedinte al Bancorex. Printre toate acestea, Sebastian Burduja ocupă în prezent și funcția de consilier onorific al lui Nicolae Ciucă, o activitate care nu ar fi plătită.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul personal de facebook, liberalul spunea că din postura de consilier onorific va încerca:

”Decuplarea Vestului de investițiile din Asia și creșterea rezilienței economiei europene, împreună cu viitorul efort de reconstrucție a Ucrainei înseamnă tot atâtea șanse pentru dezvoltarea României.

ADVERTISEMENT

În acest sens, un instrument esențial este o agenție națională de promovare a investițiilor, construită după cele mai bune practici regionale și globale.

I-am prezentat Premierului acest model, iar sprijinul său deplin a însemnat preluarea acestei inițiative în coordonare și cooptarea mea în echipă pentru a sprijini operaționalizarea acestui proiect”, a scris Sebastian Burduja pe facebook.

ADVERTISEMENT